Uitvaart Eddy Pieters Graafland, Oud-doelman Feyenoord is overleden

uitvaart eddy pieters graafland overleden
Eddy Pieters Graafland als keeper in Ajax in 1956 © IISG / Flickr – geen wijzigingen

Eddy Pieters Graafland is dinsdag 27 april 2020 op 86-jarige leeftijd overleden. Je kent hem wellicht als oud-doelman van Feyenoord en oud-international van Oranje. Deze buitengewoon getalenteerde keeper stond zowel bij Ajax als bij Feyenoord op het veld. Eddy Pieters Graafland is aan de gevolgen van zwaar letsel door een ongeval in zijn eigen huis om het leven gekomen. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Eddy Pieters Graafland en is er ruimte overgelaten waar je herinneringen aan hem kunt delen. Je bent vrij om een condoleance bericht aan zijn familie en andere nabestaanden achter te laten.

Carrière Eddy Pieters Graafland

Eddy Pieters Graafland werd in 1934 geboren in Amsterdam. Zijn eerste lidmaatschap van Ajax kreeg hij op zijn elfde. Normaal gesproken mogen alleen jongens vanaf 12 jaar lid worden, maar de vader van Eddy Pieters Graafland zat in het bestuur en zo knepen zij een oogje voor hem dicht.

Dat Eddy Pieters Graafland zo vroeg lid was van Ajax werd op zijn 17e al bekroond. In 1951 debuteerde Eddy Pieters Graafland namelijk al in het eerste van Ajax. Hier heeft hij een aantal jaren gespeeld voordat hij door Feyenoord werd overgekocht. In de jaren dat hij keeper was, werd hij zelfs voor een recordbedrag overgedaan naar de Rotterdamse club. Zij betaalden maar liefst 134.000 gulden voor de getalenteerde keeper. Eddy Pieters Graafland liet zelf ooit eens weten dat hij 5% van het bedrag voor zichzelf mocht houden en hij er géén auto van had gekocht, zoals velen andere voetballers wel deden. Hij vond dit een grappig verhaal.

Het mooiste moment tijdens zijn carrière als keeper was wel de wedstrijd tegen Celtic van 1970. Tot Eddy Pieters Graafland z’n verbazing werd hij door de coach opgesteld terwijl hij het hele seizoen veel op de bank had moeten zitten. Eddy Pieters Graafland bedankte eerst voor de kans met de woorden: “Ik doe het niet!” wilde hij er bijna van afzien. Gelukkig besloot Eddy Pieters Graafland toch te keepen won Feyenoord de finale voor de Europacup.

Feyenoord bleef niet het enige team waarin Eddy Pieters Graafland de sterren van de hemel keepte. In 1957 debuteerde hij namelijk in het Nederlands elftal. In totaal heeft hij 47 keer het doel van deze ploeg verdedigd.

De specialiteit van Eddy Pieters Graafland waren toch wel de penalty’s. Eddy Pieters Graafland was zo fanatiek dat hij de favoriete hoek van al zijn tegenstanders in zijn notitieboekje bijhield. Op die manier wist hij veel strafschoppen tegen te houden. Daarnaast was hij nooit bang voor de bal en stak hij vaak zijn hoofd en schouder naar voren om de ballen te stoppen.

Eddy Pieters Graafland had na zijn carrière in de voetbalwereld een eigen zaak. Zijn hobby was filmen en zijn amateur filmbeelden zijn vaak voor verschillende sportprogramma’s ingezet. Omdat hij zoveel voor Feyenoord heeft betekend was hij een groot icoon binnen deze club.

Uitvaart Eddy Pieters Graafland

Wanneer de uitvaart van Eddy Pieters Graafland precies plaatsvindt is niet met de media gedeeld. Feyenoord heeft op hun website en op twitter hun medeleven en steun aan de familie en nabestaanden van Eddy Pieters Graafland betuigd. Het bericht liet weten dat een groot Feyenoord-icoon er helaas niet meer is. Eddy Pieters Graafland was erg belangrijk voor de club en heeft voor mooie overwinningen gezorgd. Gedurende zijn doelman carrière, was hij erg populair. Sommigen zeggen dat hij één van de beste keepers was die Nederland ooit heeft gekend. Vooral zijn talent om penalty’s tegen te houden werd geprezen. De nabestaanden van Eddy Pieters Graafland zullen hoogstwaarschijnlijk in besloten kring afscheid van hem nemen.  

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Eddy Pieters Graafland zal waarschijnlijk in besloten kring plaatsvinden. Dit is ook niet anders met de regels die de huidige Coronacrisis met zich meebrengen. Door de wereldwijde pandemie mogen er niet meer dan 30 gasten op een uitvaart komen. Het is belangrijk dat mensen elkaar in deze moeilijke tijden kunnen en mogen blijven steunen. Wat is jouw mooiste herinnering aan Eddy Pieters Graafland? Heb jij hem zijn overwinningen waar zien maken? Wat vond jij van zijn keepers kwaliteiten? Aan het einde van dit bericht kan je een herinnering of condoleance bericht voor Eddy Pieters Graafland en zijn nabestaanden achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de getalenteerde keeper en vrolijke verschijning die hij was. Eddy Pieters Graafland is 86 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

4 gedachten over “Uitvaart Eddy Pieters Graafland, Oud-doelman Feyenoord is overleden”

 1. Beste familie Pieters Graafland,
  gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst. Gelukkig zijn er voor u allen vele mooie herinneringen om aan terug te denken.

  Beantwoorden
 2. Mijn idool altijd geweest ( ik ben nu 62) en altijd als hij in de Kuip naar zijn doel kwam lopen in zijn groene Le Coq sportief keeperstrui zwarte broek en witte sokken hief hij zijn hand op naar ons (achter het doel vakkie X)…..en zei die altijd wel wat als die zijn zonnekleppie in de doelman neerlegde…..wat een uitstraling….mijn held is niet meer……voor al zijn naaste famolie sportvrienden veel sterkte en mijn deelneming……Eddy PG for ever !!!!!!😌

  Beantwoorden
 3. Even uit Canada ook deelname betuiging van een geeimigreerde Feyenoord fan .

  Eddy Pieters Graafland (EPG) was ook mijn jeugdheld . Had de foto van hem in volle vlucht boven mijn bed hangen en schafte ook later voetbalschoenen aan van zijn ‘brand’.

  EPG heeft de keeper grootheid wat mij betreft alleen gedeeld met wijlen Jan van Beveren.

  Een voorrecht te weten dat er ook in de voetbalsport spelers zijn waar karakter en eerlijkheid belangrijker is dan alleen geld.

  Moge God zijn familie sterkte geven in dit verlies.

  Beantwoorden

Plaats een reactie