Uitvaart Hans Scheepmaker, de ONM en Baantjer regisseur is overleden

Uitvaart Hans Scheepmaker

Televisie- en speelfilmregisseur Hans Scheepmaker is op 69-jarige leeftijd overleden nadat hij door wespen werd aangevallen. Zijn partner heeft dit trieste nieuws met de media gedeeld. Hans Scheepmaker was onder andere de regisseur van Baantjer en Onderweg Naar Morgen (ONM). Verder regisseerde hij een aantal spraakmakende speelfilms. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Hans Scheepmaker en onderaan dit bericht kun jij jouw herinneringen aan hem delen. Er is ook ruimte overgelaten zodat je een condoleance bericht voor zijn familie kunt achterlaten.

De carrière van Hans Scheepmaker

Hans Scheepmaker werd in 1951 geboren in Leidschendam. Hij studeerde in 1974 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast heeft hij de opleiding voor regie, montage en scenario afgerond aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Het debuut in de speelfilmwereld maakte Hans Scheepmaker met zijn eerste film Moord in extase. Dit was een film naar het boek van Appie Baantjer. Een ander groot project wat Hans Scheepmaker bezighield, was het regisseren en produceren van de speelfilm Field of Honor. Na beide films, begon Hans Scheepmaker steeds meer interesse in het produceren van televisiedrama’s. Rond 1993 regisseerde hij een aantal losse afleveringen voor de hit-serie Flodder.

In datzelfde jaar begon hij aan het opzetten van de publieke soap Onderweg naar Morgen. De jaren erna regisseerde Hans Scheepmaker nog veel meer televisieseries. Hij werkte jaren met Endemol samen en maakte tijdens deze samenwerking onder andere afleveringen voor Baantjer, Westenwind en Costa! Hierna besloot hij om als freelancer verder te gaan en ook toen boekte hij successen zoals de serie Voetbalvrouwen en SpangaS.

De afgelopen tien jaar mocht Hans Scheepmaker zichzelf ambassadeur voor de filmwereld van Den Haag noemen. Hij haalde meer series naar de stad omdat hij vond dat er meer in Den Haag gefilmd moest worden. In zijn vrije tijd speelde Hans Scheepmaker met vrienden en collega’s in de band The Directors.

Uitvaart Hans Scheepmaker

Hans Scheepmaker is door een wespenaanval om het leven gekomen in zijn woonplaats Den Haag. Veel bekende Nederlandse acteurs uiten hun medeleven op social media. Bas Muijs dankt Hans Scheepsmaker voor alle keren dat hij met hem mocht samenwerken, hij liet weten veel aan Hans Scheepmaker te danken te hebben. Andere acteurs laten weten dat Hans Scheepmaker een allround regisseur was die altijd voor een warme en goede sfeer op de set zorgde, waardoor de acteurs uit hun werk konden halen en laten zien. Soms liet hij hen improviseren en er werd altijd veel gelachen op de set.

Wanneer de uitvaart van Hans Scheepmaker plaatsvindt is niet bekend geworden. Hierdoor weet men niet of hij voor een begrafenis of een crematie heeft gekozen.

Condoleren en herinneringen

Hans Scheepmaker was een geweldige en getalenteerde regisseur. Wanneer de uitvaart van Hans Scheepmaker plaatsvindt is door de media nog niet bekend gemaakt. Heb jij mooie herinneringen aan Hans Scheepmaker? Heb je weleens met hem samengewerkt of raakte je geïnspireerd door zijn werk? Dan kun je aan het einde van dit bericht jouw herinneringen aan Hans Scheepmaker delen. Je kunt er ook voor kiezen om een condoleance bericht voor zijn familie en andere nabestaanden achter te laten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Hans Scheepmaker als de goede regisseur en getalenteerde en creatieve man die hij was. Hans Scheepmaker is 69 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

3 gedachten over “Uitvaart Hans Scheepmaker, de ONM en Baantjer regisseur is overleden”

 1. Het bizarre ongeval dat Hans is overkomen en dat hem fataal werd, zal voor iedereen die hem kende een hele zware klap zijn. Ik leerde Hans kennen als editor van zijn twee speelfilms. Drie maanden brachten we samen door in Zuid Korea. Daar heb ik hem leren kennen als een aimabel mens met aandacht voor de ander. Ik denk met vreugde terug aan onze samenwerking. Ik wens zijn vriendin en zijn vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Victorine Habets van den Heuvel.

  Beantwoorden
 2. Gecondoleerd

  Mijn broer Brordus Bunder vond het bericht online vh parool

  Ik herinner mij Hans als een heel vriendelijk mens.
  ZIJN moeder was een zus van mijn vader
  Jos Bunder

  Rust in Vrede

  Hans

  Beantwoorden
 3. Geschokt door het nieuws van het overlijden van Hans. Vooral de manier waarop doet mij huiveren. Het leven kan soms zo wreed zijn.
  En dat voor Hans, zo’n lieve en zachtaardige man met wie ik als regisseur en producent nauw heb samengewerkt.
  Ik wens zijn nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

  Beantwoorden

Plaats een reactie