Uitvaart Naima El Bezaz, de schrijfster van Vinexvrouwen is overleden

uitvaart Naima El Bezaz

De Marokkaans-Nederlandse schrijfster Naima El Bezaz is op 46-jarige leeftijd komen te overlijden. Zij besloot zelf een einde aan haar leven te maken. Haar overlijden werd door schrijver Abdelkader Benali via Twitter bekend gemaakt. Je kunt Naima El Bezaz kennen van meerdere romans en haar bekendste boek Vinexvrouwen. In dit artikel lees je alles over haar carrière, de uitvaart van Naima El Bezaz en is er ruimte om jouw herinneringen aan haar te delen. Onderaan dit bericht kun je een condoleance bericht voor haar familie en andere nabestaanden achterlaten.

De carrière van Naima El Bezaz

De in 1974 in Marokko geboren Naima El Bezaz emigreerde als jong meisje naar Alphen aan den Rijn. Haar vader werkte al een tijdje in Nederland en haalde daarna zijn gezin naar hem toe. Naima El Bezaz had vanaf jongs af aan een passie en nieuwsgierigheid naar taal en schrijven. Nadat zij op de middelbare school klaar was, besloot zij aan de Leidse universiteit te studeren. Naima El Bezaz kon het schrijven niet loslaten en besloot er meer werk van te maken.

Naima El Bezaz woonde een lezing bij waar zij schrijfster Yvonne Kroonenberg ontmoette. Door deze schrijfster werd Naima El Bezaz geïntroduceerd bij Uitgeverij Contact. In 1995 gaf de toen 21-jarige Naima El Bezaz haar eerste roman De weg naar het noorden uit. In 1996 kreeg zij hier al een Jenny-Smelik-IBBY-prijs voor uitgereikt.

Naima El Bezaz had de smaak goed te pakken en bracht in 2002 haar tweede boek uit. Hierin beschrijf zij een aantal erotische scenes, waardoor zij bedreigingen aan haar thuisadres ontving. Door alle heftige reacties kwam Naima El Bezaz in een depressie terecht en besloot zij een tijdje uit de publiciteit te stappen. In die tijd schreef Naima El Bezaz nog wel twee boeken. Waarvan eentje over een jonge Marokkaanse vrouw die met een depressie kampt.

Haar boek Vinexvrouwen werd een bestseller en hiermee werd zij ook bekend bij het grote publiek. Zij schreef een vervolg op dit boek, Méér vinexvrouwen en ook dit boek werd goed ontvangen.

Naima El Bezaz was getrouwd en laat twee dochters achter.

Uitvaart Naima El Bezaz

Wanneer de uitvaart van Naima El Bezaz precies plaatsvindt is niet bekend. Zij heeft op 46-jarige leeftijd een einde aan haar eigen leven gemaakt. Naima El Bezaz kampte al een tijd met depressies en was hier in de media ook open over. Doordat zij door het schrijven van haar boeken een aantal ernstige bedreigingen ontving, kreeg zij met meerdere depressies te maken.

Verschillende collega’s en vrienden van Naima El Bezaz reageren geschokt op haar plotselinge overlijden. De getalenteerde schrijfster wordt door meerdere personen als lief, grappig, moedig en aardig omschreven. Met haar boeken vocht Naima El Bezaz voor meer onafhankelijkheid en zelfbeschikking voor jonge moslimmeisjes.

Condoleren en herinneringen

Naima El Bezaz heeft gedurende haar carrière laten zien hoe moedig en open zij was. Zij schreef haar boeken keer op keer zoals zij dat wilde. Het is niet bekend hoe de uitvaart van Naima El Bezaz eruit komt te zien. Er is ook geen datum voor de uitvaart van Naima El Bezaz bekend gemaakt. Wat zijn jouw herinneringen aan deze schrijfster? Kon jij jezelf in één van haar boeken herkennen of heeft zij je op een bepaalde manier geïnspireerd? Onderaan dit bericht kun jij jouw herinneringen aan Naima El Bezaz delen. Verder kun je gerust een condoleance bericht voor de familie en andere nabestaanden van Naima El Bezaz delen.

Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herdenkt Naima El Bezaz als de getalenteerde schrijfster, doorzetter en moedige vrouw die zij was. Naima El Bezaz is 46 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Naima El Bezaz, de schrijfster van Vinexvrouwen is overleden”

 1. Ik heb Naima El Bezaz mee mogen maken als spreker op een symposium van hand en gebaar over de toekomst van dovencultuur met de komst van de CI.
  Haar toespraak had als titel ” De schoonheid van de multicultureel samenleving“.
  Haar toespraak was een inspirerend verhaal hoe je als minderheid het best integreerde in een meerderheid.
  Ik was positief onder de indruk gebleven van haar bicultureel ervaring.
  Hierbij sterkte met het verlies van Naima El Bezaz. Ik zal ze heel positief blijven herinneren .

  Beantwoorden

Plaats een reactie