Uitvaart Edo Arnoldussen, voormalig directeur Ontwikkelingsbedrijf Amsterdam is overleden

uitvaart Edo Arnoldussen
uitvaart Edo Arnoldussen

Naar nu pas bekend is geworden is Edo Arnoldussen, onder meer voormalig directeur van het Ontwikkelingsbedrijf in Amsterdam, overleden. Hij werd 75 jaar en is betrokken geweest bij tal van voor Amsterdam belangrijke bouwkundige ontwikkelingen. Hij stond ook wel bekend als de man van de ‘dynamische kostprijs’ en was met name belangrijk op het gebied van erfpacht, herontwikkeling en ethiek.

Van planner tot erkend directeur

Edo Arnoldussen kwam in 1975 in dienst van de gemeente Amsterdam, aanvankelijk als planner op de afdeling Volkshuisvesting. Van 1976 tot 1982 was hij adjunct hoofd van de financiële afdeling, een periode waar hij zijn bijnaam ook aan dankte. Vanaf 1995 was hij Hoofd Grondzaken namens de gemeente en van 2000 tot 2006 was hij directeur van het Ontwikkelingsbedrijf. In 2006 werd hij directeur van het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB). Behalve dat was hij ook voorzitter van de Stichting Architectuur Centrum Amsterdam en bekleedde hij tak van andere bestuursfuncties.

Betrokken bij herontwikkeling Olympisch Stadion

Zo was hij onder andere nauw verbonden aan de Hogeschool van Techniek en maakte hij onderdeel uit van de Raad van Toezicht van De Kleine Johannes in Amsterdam. Bovendien was hij voorzitter van de Commissie van Advies van de Academie voor Bouwkunst Amsterdam. In zijn indrukwekkende loopbaan was Arnoldussen nadrukkelijk betrokken bij de renovatie van het Stedelijk Museum en bij het tijdelijk onderkomen van het museum in het MAB project, het Oosterdok en de herontwikkeling van het Olympisch Stadion, waarmee slechts het topje van de ijsberg genoemd is. Edo Arnoldussen overleed al op 13 oktober. Nu pas is zijn overlijden echter naar buiten gebracht.

Heb jij speciale herinneringen aan Edo Arnoldussen? Deel ze dan hier met ons. Er is bovendien ruimte voor het overbrengen van condoleances aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie