Uitvaart Spencer Davis, zanger en gitarist is overleden

uitvaart Spencer Davis
uitvaart Spencer Davis

Spencer Davis is dood. de zanger en gitarist overleed in zijn huis in Californië op 81-jarige leeftijd. Davis werd dood in zijn huis aangetroffen. Over de exacte doodsoorzaak is niets bekend. Spencer Davis werd vooral bekend door de door hem zelf opgerichte band The Spencer Davis Group.

Wereldhits met Gimme Some Lovin en I’m a Man

Spencer Davis werd geboren in Wales en speelde al vanaf zijn vijfde levensjaar op de harmonica en accordeon. Later bekwaamde hij zich op de gitaar. Na zijn studie belandde hij in Birmingham, waar hij Duits ging studeren. Daaraan dankt hij ook de bijnaam ‘de professor’. In Birmingham ontmoette Davis ook Steve en Muff Winwood, tot aan dat moment lid van een jazzband. Davis wist de gebroeders Winwood zover te krijgen bij hem te komen spelen, Met de Spencer Davis Group vierden ze grote succes. Ze scoorden wereldhits als I’m a Man, Keep on Running, Gimme Some Lovin en Time Sellar.

Aan de wieg van de carrieres van Bob Marlkey en Robert Palmer

Toen Steve Winwood de band verliet in 1967 was het gedaan met het succes. Davis probeerde het nog solo in de Verenigde Staten. Een onverdeeld succes werd dat niet. Terug in Engeland was hij jarenlang directeur van platenlabel Island Records en stond hij aan de wieg van de muzikale carrières van Bob Marley en Robert Palmer.

Heb jij speciale herinneringen aan Spencer Davis, deel ze dan hier met ons. Er is bovendien ruimte om de nabestaanden te condoleren.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie