Uitvaart Alejandro Sabella, oud-bondscoach Argentinië is overleden

Uitvaart Alejandro Sabella

Opnieuw is de voetbalwereld in Argentinië getroffen door het noodlot. Nadat eerst Diego Maradona al overleed, overleed met Alejandro Sabella opnieuw een grootheid uit de Argentijnse voetbalgeschiedenis. Sabella werd slechts 66 jaar oud en overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

Finale tegen Duitsland ging verloren

Sabella was in 2014 bondscoach van Argentinië en loodste zijn ploeg naar de finale. In de eindstrijd verloor het met 1-0 van Duitsland. In de halve finale rekenden de Argentijnen af met Oranje na het nemen van strafschoppen. In 2011 had Sabella de leiding over de ploeg gekregen. In totaal stond hij veertig wedstrijden aan het roer van de Argentijnse ploeg. Van die veertig wedstrijden won hij er 25 en verloor hij er slechts vijf. Voor hij trainer werd van de nationale ploeg was hij coach van Estudiantes de la Plata.

Sabella was zelf ook een uitstekende voetballer

Sabella was zelf een uitstekende voetballer die speelde bij River Plate en Estudiantes de la Plata en in Engeland uitkwam voor Sheffield United en Leeds United. Hij speelde zelf acht interlands en nam als speler deel aan de Copa America in 1983.

Heb jij speciale herinneringen aan Alejandro Sabella? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte voor het plaatsen van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie