Uitvaart Ursul de Geer, acteur en presentator is overleden

uitvaart Ursul de Geer
uitvaart Ursul de Geer

Een paar weken geleden al namen familie en vrienden afscheid van Ursul de Geer. Gisteren overleed hij op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. De presentator en acteur was al enige tijd ziek, al is het allemaal wel heel erg snel gegaan.

De Geer volgde feestvierders en vakantiegangers

De Geer was host van zijn eigen talkshow maar werd vooral bekend als presentator van het populaire televisieprogramma ’t is hier fantasties’. In het programma volgde De Geer feestvierders en vakantiegangers in met name Spanje. Daarvoor was De Geer actief geweest bij Toneelgroep Centrum, de Nieuwe Komedie en Persona.

Spetters en De Vierde Man

De Geer bleek een begenadigd acteur. Zeker zijn rollen in de bekende films Spetters en De Vierde Man vielen op. Later zat De Geer vooral op de regisseursstoel en was hij verantwoordelijk voor Haar naam was Sarah en De Aanslag. In 2014 was hij te zien in de televisieserie Danni Lowinski, waarin hij de rol van rechter bekleedde.

Indrukwekkende bijeenkomst

Omdat De Geer’s situatie snel achteruitging nadat hij ziek was geworden, werd al snel een afscheidsdienst voor hem georganiseerd in de Amsterdamse schouwburg. Het werd, zo liet onder andere Huub Stapel weten, een indrukwekkende bijeenkomst. Gisteren blies De Geer uiteindelijk zijn laatste adem uit.

Heb jij speciale herinneringen aan UIrsul de Geer? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte voor het achterlaten van een condoleancebericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie