Uitvaart Paolo Rossi, oud-international Italië is overleden

uitvaart Paolo Rossi

WK-held Paolo Rossi is overleden. De Italiaan werd 64 jaar. Rossi was de grote man van het WK 1982 toen hij met zijn land wereldkampioen werd. Tijdens dat toernooi scoorde hij zes keer. Daarmee werd hij topscorer.

Topscorer bij Vicenza

Rossi stond lang onder contract bij Juventus. Die club leende hem eerst uit aan Como. Bij die club debuteerde hij in het betaalde voetbal.’Pablito’ speelde daarna voor Vicenza in de Serie B. Daar werd hij topscorer zoals hij dat een jaar later ook werd met de club, die toen verrassend tweede werd in de Serie A. Vervolgens speelde Rossi voor Perugia. Bij die club liep hij een schorsing op na betrokken te zijn geweest bij een omkoopschandaal. Rossi kreeg gratie en mocht wel mee naar het WK van 1982.

Drie goals tegen Brazilië

Tijdens het WK scoorde Rossi niet in de groepsfase. Dat deed hij wel tegen Brazilië, dat met 3-2 verslagen werd. Rossi maakte er toen drie. In de halve finale scoorde Rossi twee keer tegen Polen en in de finale maakte hij de openingstreffer tegen West Duitsland.

Slechts 1,74 lang

Na het WK speelde Rossi dan eindelijk voor Juventus. Later kwam de slechts 1,74 meter lange spits nog uit voor AC Milan en Hellas Verona. Na zijn loopbaan werd Rossi spelersmakelaar en was hij onder meer voorzitter van AS Pescina Valle. Heb jij bijzondere herinneringen aan Paolo Rossi? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte voor het plaatsen van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie