Steeds meer passende uitvaarten voor dierbaren door de Coronacrisis

Passende uitvaarten

Het bijzondere verhaal van Ad Verhoeven van 69 jaar oud uit Mariahout laat zien dat creativiteit en een passende uitvaart goed samengaan. Door de Coronacrisis mogen er niet meer dan 30 personen op een uitvaart aanwezig zijn. Het is lastig voor nabestaanden om sommige overledenen het afscheid te bieden wat bij hen past in deze tijden. Toch lijkt het dat er steeds meer passende uitvaarten worden uitgevoerd door de creativiteit van de nabestaanden. In dit artikel lees je alles over de passende uitvaart voor de vrouw van Ad.

Passende uitvaarten op veel verschillende manieren mogelijk gemaakt

In tijden van de Coronacrisis staat ook de uitvaartbranche op zijn kop. Door de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM is het verboden om met meer dan 30 personen op een uitvaart te verschijnen. Passende uitvaarten worden opeens belangrijker dan ooit. Het mooie is dat door de Coronacrisis de creativiteit van nabestaanden en uitvaartverzorgers floreert. Er worden nu zoveel mooie en originele ideeën bedacht om toch een passende uitvaart voor dierbaren te creëren. Mensen leren van elkaar en zoeken binnen de regels mogelijkheden voor een passend afscheid.

Het bijzondere verhaal over de passende uitvaart voor Diny

Het verhaal van Ad en Diny Verhoeven raakt je. Ad brengt zijn overleden echtgenote Diny namelijk op de fiets naar het crematorium in Beek en Donk. Het tweetal had bedacht om samen volop van hun pensioen te gaan genieten. Vooral Diny kon sinds kort echt doen wat haar gelukkig maakte. Nadat ze bijna 50 jaar voor Bavaria werkte, kon zij samen met Ad eindelijk beginnen met genieten.

Helaas voelde Diny zich begin januari niet goed en besloot ze naar de huisarts te gaan. Ze werd doorverwezen naar het ziekenhuis en daar kwam zij erachter dat ze vasculitis had. Dat is een ontsteking aan de bloedvaten. Op het moment dat dit duidelijk werd, kwam het Coronavirus ook nog in Nederland terecht. Diny besloot met de behandeling te starten maar zij en Ad waren heel bang voor het virus. Ad denkt dat Diny meer dan 20 keer op het Coronavirus is getest. Gelukkig bleek ze dit keer op keer niet te hebben.

Dat het gevaar voor het Coronavirus voor Diny was geweken, betekende niet dat zij veilig was. Helaas kreeg zij ook een longontsteking en longembolie. Ze werd overgebracht naar de IC in Maastricht. Ze kreeg er een tweede longontsteking overheen en dit zorgde ervoor dat Diny kwam te overlijden. Ad vertelde dat hij gelukkig wel thuis afscheid van haar heeft kunnen nemen. Dat vond Ad fijn.

De passende uitvaart voor Diny

Diny en Ad hielden allebei erg veel van fietsen. Diny fietste zelfs 8000 km per jaar en was erelid van de fietsclub. Iemand van de fietsclub vertelde Ad dat hij misschien een bakfiets voor de uitvaart van Diny kon gebruiken. Dit idee deed iets met Ad en hij kon het moeilijk vergeten. Ad besloot om navraag bij de uitvaartverzorger te doen. Passende uitvaarten zijn tijdens de Coronacrisis een nog belangrijkere factor.

Het idee van Ad kreeg meteen meer kleur toen de uitvaartverzorger zelfs een aangepaste aanhangwagen had staan. Ad zijn Diny hield mega veel van fietsen, dus Ad besloot om haar naar haar laatste rustplaats te begeleiden. Per fiets wel te verstaan. Ad geeft aan dat deze passende uitvaart voor zijn vrouw erg mooi was en heel goed bij hen paste. Diny is 68 jaar geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie