André van Duin is emotioneel en zegt nog elke dag om zijn overleden man te huilen

André van Duin is emotioneel

André van Duin was afgelopen dinsdag 26 mei 2020 te gast in het televisieprogramma De geknipte gast. In deze praatshow was hij erg openhartig over het verlies van zijn man. Martin Elferink en André van Duin stapten in 2006 in het huwelijksbootje. Helaas overleed Elferink in januari van dit jaar aan de gevolgen van botkanker. André van Duin is emotioneel en verteld over zijn verdriet in het programma. Hieronder lees je er meer over. Wij zijn benieuwd hoe jij omgaat met het verlies van een dierbare? Onderaan dit bericht kan je jouw ervaring delen.

André van Duin is emotioneel en openhartig

Wanneer je het programma toevallig hebt gezien, zag je dat André van Duin emotioneel is over de dood van zijn echtgenoot. De komiek liet weten dat hij iedere dag minstens één keer huilt om het verlies van zijn man. Voor hem voelt dit niet vervelend maar juist prettig aan. Dat André van Duin emotioneel is, helpt hem juist bij de verwerking van dit grote verlies. Hij gaf ook aan dat hij het erg fijn vindt om over zijn overleden man te praten. Herinneringen ophalen en leuke verhalen aan andere mensen vertellen helpen hem om de dood mogelijk een plekje te kunnen geven. André van Duin gaf aan dat hij nooit eerder in zijn leven zo’n hechte band met een persoon had gehad.

Het verloop van de ziekte van Martin Elferink

André van Duin gaf aan dat er in augustus 2019 botkanker bij zijn echtgenoot Martin Elferink werd geconstateerd. Hier kwamen zij achter doordat Martin Elferink opeens zijn sleutelbeen brak. In het begin was het duo hoopvol ingesteld, want de behandelingen die werden gestart leken te helpen. Helaas overleed Martin Elferink in januari 2020 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van deze nare ziekte. Van Duin liet toen al emotioneel weten dat het ziekbed van zijn man slopend en intens was.

André van Duin geniet nu meer van het leven

André van Duin is emotioneel omtrent het verlies van zijn dierbare man. Echter heeft het verlies van zijn echtgenoot er ook voor gezorgd dat de komiek nu veel meer van het leven probeert te genieten. Hij gaf aan dat hij zelf ook de jongste niet meer is met zijn 73 jaar. De dood van zijn geliefde man liet hem inzien dat het leven zomaar ineens over kan zijn. Van Duin is al met pensioen en geeft aan dat hij nu meer van zijn tijd op aarde zal genieten. Hij heeft geen kinderen en kan zijn opgebouwde vermogen aan niemand nalaten. Hij besluit om zijn geld nu een beetje op te gaan maken, zodat hij er nog alles uithaalt wat erin zit.

Bij meer genieten van het leven zitten volgens hem toch nog steeds gesprekken met zijn overleden echtgenoot inbegrepen. Van Duin laat weten dat hij soms nog met hem overlegt. Wanneer er andere mensen op bezoek zijn, doet hij dit niet hardop. Soms praat André met zijn overleden man en dit biedt hem troost en steun. De gesprekjes gaan vooral over spullen die in huis liggen, waarvan André niet goed weet waar hij ze terug kan vinden. Herken jij jezelf hierin? Heb jij ook weleens met een overleden dierbare gepraat? Hoe voelde jij je er toen bij?

Hoe ga jij om met jouw verdriet om een overleden dierbare?

Heb jij het ook weleens zwaar met het verlies van een dierbare? Uit onderzoek is gebleken dat huilen erg goed werkt bij de verwerking van een groot verlies. Ieder mens gaat op z’n eigen manier om met het overlijden van een dierbare. Dit kan zelfs per cultuur verschillen. Heb jij tips voor mensen die het zwaar hebben met hun verlies? Op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl delen wij graag tips en ideeën over het omgaan met verlies. Onderaan dit bericht is er ruimte overgelaten waar je jouw verhaal met onze lezers kunt delen. Misschien helpt dit andere mensen om met hun grote verlies om te gaan.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie