Yarden opnieuw in financieel zwaar weer

Yarden in financieel zwaar weer

Polishouders maken zich grote zorgen om de financiële problemen bij Yarden, de uitvaartverzekeraar zelf houdt het liever luchtig. Dat Yarden opnieuw in financieel zwaar weer zit, moge echter duidelijk zijn. Toezichthouder De Nederlandsche Bank heeft Yarden drie maanden de tijd te geven de financiële bufferproblemen op te lossen. Yarden wil dat doen door het vinden van een koper. De directie denkt dat er al binnen het verstrijken van de deadline een koper zal zijn.

Yarden opnieuw in financieel zwaar weer; verzekeraar krijgt drie maanden extra tijd

Polishouders hoeven zich – zo laat Yarden weten- geen zorgen te maken. De crematies en begrafenissen gaan gewoon door. Volgens Yarden zijn er nog voldoende financiële middelen om de uitvaarten van de klanten te kunnen betalen. Yarden heeft nadrukkelijk problemen met de financiële buffers zoals die vastgesteld zijn. Die buffers zijn te kaag op dit moment en voldoen zo niet aan de wettelijke eisen.

Soepele en snelle oplossing

Directeur De Groot van Yarden denkt dat de problemen ‘snel en soepel opgelost zijn’. Verder laat hij weten dat er nog voldoende middelen zijn om de klanten van dienst te kunnen zijn. DNB geeft Yarden ondertussen tot 4 augustus de tijd de financiële problemen op te lossen. Er zal een herstelplan moeten komen. ‘Het feit dat DNB ons drie maanden langer de tijd geeft, zegt al heel veel’, meent De Groot. ‘Als de situatie precair geweest was, hadden ze ons nu niet deze tijd gegeven.’

Twintig medewerkers verkiezen hun baan

Een overname van Yarden moet dat herstelplan zijn en volgens De Groot kan er al een koper zijn voor 3 augustus. Yarden verkoopt overigens ondertussen geen nieuwe verzekeringen meer. Bovendien verliezen twintig van de honderd medewerkers hun baan. Hoewel Yarden laat weten dat de verplichtingen nog nagekomen kunnen worden, kun je uiteraard altijd overstappen naar een andere verzekeraar. Je kunt hier op deze website de verzekeraars met elkaar vergelijken en zo de beste keuze maken.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie