DELA neem Yarden alsnog over

DELA neemt Yarden over

DELA neemt Yarden alsnog over. En zo is een einde gekomen aan een soap van behoorlijke omvang. DELA had al eerder plannen voor een overname, vooral dreigende rechtszaken gooiden toen echter roet in het eten. De situatie is nu anders, waardoor DELA alsnog besloot alle activiteiten – dus ook de verzekeringstak- over te nemen.

DELA neemt Yarden alsnog over; ook verzekeringstak hoort bij overname

DELA zou Yarden al eerder inlijven. Toen Yarden echter eigenhandig had besloten dat 390.000 polishouders zelf de kostenstijging voor hun rekening moesten nemen en een aantal polishouders een rechtszaak aanspande, zag DELA van de deal af. Dat had eveneens te maken met een dreigende rechtszaak die de Consumentenbond aan zou spannen als Yarden toestemming kreeg de polis eigenhandig aan te passen.

Lot personeel nog onduidelijk

Deze week echter, besloot de Consumentenbond na overleg met DELA de rechtszaak niet door te zetten. Eerder al had de rechter besloten dat Yarden alsnog de polissen aan mocht passen. Daarmee was de weg vrij voor DELA om alsnog tot actie over te gaan. En zo geschiedde. Het is nog te vers om aan te geven wat de gevolgen zullen zijn voor de medewerkers van Yarden. Wel is duidelijk dat de 390.000 polishouders de garantie krijgen dat ze de komende tien jaar niet hoeven bij te betalen als ze gebruikmaken van hun polis. DELA gaat de mensen die al gedupeerd zijn bovendien compenseren.

Het wachten is nog wel op de toezichthouders, die nog akkoord moeten gaan met de overname. Dan zal ook duidelijkheid komen over het lot van het personeel van Yarden.

5/5 - (24 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie