Vijf mooie teksten die je op een rouwkaart kunt schrijven

Wanneer er iemand uit jouw naaste omgeving overlijdt, wil je natuurlijk een mooie en persoonlijke condoleance tekst op de condoleance kaart schrijven. Maar wat schrijf je precies op een rouwkaart? Zijn er do’s en don’ts waar jij je aan dient te houden? Wellicht is het fijn als je een paar tips krijgt, voordat je de condoleance tekst schrijft. Met deze vijf teksten en zinnen maak je in ieder geval een goede start.

condoleance tekst

Wat zijn de do’s en don’ts voor een condoleance tekst?

Ten eerste is het nooit makkelijk om gevoelens te verwoorden en ze dan ook nog met de juiste emotie op papier te krijgen. Zorg dus dat je het jezelf niet kwalijk neemt, als er niet in één keer een kloppend verhaal uit de pen vloeit. Vaak maken mensen zich zorgen, of ze wel het juiste in een condoleance kaart zetten. Op het moment dat er iemand overlijdt, zullen er nooit de juiste woorden voor zijn. Maar het gaat erom dat je jouw steun betuigd en dat je met de nabestaanden meeleeft. Eigenlijk maakt het dus niet uit wat je precies zegt! Dus maak je niet druk, of je wel het juiste in de condoleance tekst zet.

Zorg er vooral voor, dat je empathie toont in jouw tekst. Maar ook weer niet te veel, want jij kunt misschien niet voelen, wat de nabestaanden op dat moment voelen. Dus zorg ervoor dat je nooit zegt: ik weet hoe jullie je voelen of de pijn zal spoedig verzachten. Je kan dat namelijk niet weten. Vermijdt dit soort uitspraken liever en zeg iets als: in gedachte ben ik met jullie, als er iets is wat ik voor jullie kan doen, laat het me dan gerust weten. Op die manier laat je weten dat je met de nabestaanden meedenkt, maar zorg je wel dat je respect toont voor hun pijn en verdriet!

Inspiratie voor mooie zinnen op de condoleance kaart

Hieronder staan vijf van de mooiste en ook ietwat creatieve zinnen die je kunt gebruiken als condoleance tekst:
1. Ik wens je veel kracht en sterkte toe in de komende tijd, ik hoop dat de mooie herinneringen je veel troost kunnen bieden.
2. Woorden kunnen niet omschrijven, hoe vreselijk het is om iemand te verliezen en te moeten missen, met wie jij je zo verbonden voelde. Weet dat ik er ben en dat je met van alles bij mij terecht kunt.
3. Ik wens jullie veel sterkte, kracht en warmte toe om met elkaar het grote verlies te kunnen verwerken. Geen enkel rouwproces is gelijk en elk verlies kan anders aanvoelen. Weet dat ik aan jullie denk in deze moeilijke tijd!
4. Het aller moeilijkste aan liefhebben, is het afscheid moeten nemen van iemand, waarvan je zielsveel houdt! Veel sterkte met dit grote verlies.
5. Er is nu heel veel wat wij voelen, maar zo weinig wat we erover kunnen zeggen. Woorden schieten te kort, om dit verlies te doen verzachten. Neem de tijd en laat het mij weten als ik iets voor jullie kan betekenen.

Houd het persoonlijk

Wanneer jij de condoleance tekst persoonlijk en oprecht houdt, kan je het haast niet fout doen. Besef, dat jouw woorden zelfs een bron van inspiratie, steun en liefde kunnen zijn voor de nabestaande van de overledene. Schaam je daarom niet, om iets korts op de kaart te zetten. Iedere vorm van steunbetuiging zal immers worden gewaardeerd. Als je echt moeite hebt, met jouw emoties op papier te zetten, bel de nabestaanden dan op. Het is nou eenmaal zo, dat sommige mensen verbaal sterker zijn dan op schrift. Zo lang jij achter jouw eigen tekst staat, is het goed.

5/5 - (4 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

Plaats een reactie