De rouwkaart; een persoonlijk verhaal

 

persoonlijke rouwkaart tips

Een rouwkaart kennen we doorgaans als een enkele of een dubbele kaart met een grijs of zwart kader. Zo herkennen we een rouwkaart goed en vaak wordt deze verzonden in een bijpassende envelop. Toch kan het prettig zijn om zelf te kiezen voor een meer persoonlijke manier van het aankondigen van een overlijden, of voor het uitnodigen van de familie en vriendenkring voor een uitvaart.

Wat is er mogelijk bij het voorbereiden op een uitvaart?

Bij het kiezen van een tekst op de kaart plaatsen we soms een gedicht, of wat informatie over het leven van onze dierbare. Wat zou je ervan vinden om de kaart nog persoonlijker te maken? Zo kun je kiezen voor een gekleurde kaart, bijvoorbeeld met een mooie natuur foto of een favoriete bloem. Maak ook die ene leuke foto waarop jouw geliefde een prachtige dag had, een foto van de overledene met zijn of haar kinderen, huisdieren of een geliefde plek op vakantie kunnen worden gebruikt. Zo kun je met de kaart een persoonlijk verhaal vertellen en het budget van de uitvaartverzekering voor kaarten gebruiken.

Wees creatief en maak de uitvaart persoonlijk

Heb je jonge kinderen die wellicht voor het eerst in hun leven te maken krijgen met het overlijden van een familielid? Vraag ze dan een vrolijke tekening te maken voor de overleden persoon. Laat ze terugdenken aan een mooie dag of een bijzondere herinnering. Zo leer je kinderen op een positieve manier terug te denken aan de dierbare en kun je de kleurige tekening bijvoorbeeld op (of in) de rouwkaart laten afdrukken. Een persoonlijk verhaal brengt de achtergebleven familieleden en vrienden dichterbij.

Suggesties voor een persoonlijke rouwkaart

Sta jij voor de moeilijke keuze wat betreft het vormgeven van de rouwkaarten? Kijk dan eens door je collectie foto’s. Een wandeling op het strand, een mooie foto op een feest of verjaardag, jouw geliefde die een favoriete hobby uitoefent. Het zijn allemaal perfecte momenten waarmee je op een positieve manier terug denkt aan jouw dierbare.

5/5 - (5 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert

2 gedachten over “De rouwkaart; een persoonlijk verhaal”

  1. Er zijn tegenwoordig veel mooie en passende designs te vinden voor rouwkaarten, maar je kan dat inderdaad ook overlaten aan de uitvaartonderneming. Ook zie je tegenwoordig dat uitvaarten steeds persoonlijker worden. De invulling van een afscheid hoeft immers niet meer zo traditioneel te zijn.

    Beantwoorden
  2. Het is altijd mooi wanneer je persoonlijke elementen verwerkt in een rouwkaart. De persoonlijkheid en het karakter van de overledene kunnen mooi tot hun recht komen op deze manier. Gelukkig kan je tegenwoordig gemakkelijk inspiratie opdoen, omdat dit niet de makkelijkste taak is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie