Uitvaart Aart Staartjes, de Sesamstraat acteur is overleden

Aart Staartjes is zondag 12 januari 2020 overleden. Hij is 81 jaar geworden. Lees meer over zijn leven, uitvaart Aart Staartjes en laat een bericht achter om te condoleren.

Aart Staartjes overleden: zijn carrière

Aart Staartjes is bij het grote publiek bekend geworden van het TV-programma Sesamstraat. Van 1984 tot 2009 speelde hij de rol van “Meneer Aart”. Daarnaast was Staartjes bekend in zijn rol als commentator bij de intocht van Sinterklaas.

Naast zijn rol voor de camera was Aart Staartjes bij diverse programma’s regisseur, documentairemaker en schrijver. Ook heeft hij vele tekenfilms ingesproken. Bij de video over zijn leven en carriere.

Aart Staartjes ongeluk

Aart kreeg op vrijdag 10 januari 2020 een ongeluk in Leeuwarden. Hij werd zwaar gewond nadat er een botsing plaatsvond met zijn brommobiel en een auto. Staartjes werd met spoed gebracht naar het ziekenhuis in Groningen waar hij een aantal dagen later overleed.

Uitvaart Aart Staartjes: begrafenis of crematie

Het is bekend dat Aart zijn voorkeur had voor een uitvaart in besloten kring. In het TV-programma “Sterren op het Doek” gaf hij aan dat hij niet bang is voor de dood. Wel zou hij bang zijn om invalide te moeten leven.

Het is op dit moment niet bekend gemaakt of er een begrafenis of crematie plaatsvindt. We zullen updates plaatsen zodra we meer informatie hierover hebben.

Condoleren: laat je condoleances achter voor Aart Staartjes

uitvaart aart staartjes: begrafenis crematie

Wil jij je steun betuigen aan familie en vrienden van Aart Staartjes? Of wil je herinneringen aan hem delen? Laat een bericht achter.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert

24 gedachten over “Uitvaart Aart Staartjes, de Sesamstraat acteur is overleden”

  • Lieve familie van meneer Aart, wij betreuren enorm dat Aart overleden is. Wat een gemis zal het zijn. In ieder huis wss hij zo welkom. We hoefden maar op 1 knop te drukken en hij was er.

   Wij wensen jullie heel veel sterkte. Hopelijk biedt het troost dat hij voor zo ontzettend veel mensen van betekenis geweest is.
   Lieve groet,
   Harjet, Bram en Paul

   Beantwoorden
 1. Meneer Aart is overleden…… wij zijn er stil van. In onze jeugd en in die van onze kinderen en kleinkinderen was hij gekend….. en van onschatbare waarde! Wij zullen hem missen, maar jullie als familie, vrienden en collega’s nog veel meer. Sterkte… dat hij moge ruste in Vrede.

  Beantwoorden
 2. Meneer Aart is niet meer, vele generaties was u de mooiste brutaalste en liefste man op ons tv scherm. We zullen u missen maar in ons hart bewaren. DANK u voor alle mooie jaren. wensen uw familie heel veel sterkte bij dit verlies.

  Beantwoorden
 3. Voor mij een voorbeeld van een vredelievende tv persoonlijkheid . Zo genoten van zijn rol in Sesamstraat. Sterkte voor zijn vrouw nu ze hem veel te jong heeft los te laten 🙏🏼

  Beantwoorden
 4. Lieve Aart,
  Rust zacht en bedankt voor al het moois wat je ons hebt gebracht. We zullen je programma’s doorgeven aan het nageslacht zodra zij ook jaren plezier zullen hebben en ook weten wie jij was.
  Gecondoleerd voor jullie familieleden…..

  Beantwoorden
 5. Lieve meneer Aart,

  Wat vreselijk wat u is overkomen, een noordeling is heengegaan. Graag naar u gekeken als Toon in de film van ome WIllen en later meneer Aart in sesamstraat. Ik wens u een goede reis naar het hiernamaals.
  Ik wens alle nabestaande en dierbare heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 6. Aart Staartjes, dank voor alle mooie tv momenten. Sesamstraat en JJ de Bom waren geweldig en hebben veel betekend voor mij. Ik ben nu en heb laatst nog mijn zuster Ursula aan mijn dochters laten horen…Sterkte voor familie en vrienden.

  Beantwoorden
 7. Aart was een stukje van mijn jeugd. Ik kende hem later als een heel aardige, bescheiden man, die een beetje slechthorend werd. Daar had hij een gehoorapparaatje voor en daar mocht ik hem af en toe een beetje bij helpen. Met Aart is er een stukje van mijn verleden heen gegaan. Hij kan het nu niet meer horen, daar was hij te nuchter voor, maar: dank je wel Aart, voor al die mooie uren in mijn leven.

  Beantwoorden
 8. Wat erg meneer Aart overleden. Na het dramatische ongeluk had ik nog de hoop dat Aart er toch bovenop zou komen. Helaas niet. Mooie herinneringen aan meneert Aart, wat een persoonlijkheid en subliem acteur. Een innemende man met humor. Wat zal hij gemist worden Familie heel veel sterkte met dit zware verlies.

  RIP. Aart

  Beantwoorden
 9. Ik heb vaak de film van ome Willem, j.j. de Bom, de straten maker op zee show, sesamstraat en niet vergeten sinterklaas gekeken.
  Lieve meneer Aart nu ben u er niet meer. Dank voor alles. U was gewoon een bijzondere man.
  Familie en vrienden heel veel sterkte met dit enorm verlies.

  Beantwoorden
 10. Lieven nabestaanden, vrienden en buren van Aart Staartjes, gecondoleerd met het verlies van een man met zo’n enorme schat van waarde. Zo abrupt uit het leven gerukt, nog wel in mijn eigen woonplaats. Triest, woorden zijn er niet voor te vinden. We zullen hem missen. We zullen zeker nog herinneren aan het geen hij ons heeft gegeven. Één lied blijft altijd in mijn hoofd zitten en dat is het volgende;

  Deze vuist op deze vuist
  Deze vuist op deze vuist
  Deze vuist op deze vuist
  En zo klim ik naar boven

  Dag Aart

  Beantwoorden
 11. Met heel veel plezier hebben onze kinderen , en ik, gekeken naar de stratenmaker op zee show. Die kinderen zijn nu 5- tigers ,maar ze kennen en zingen nog steeds de fantastische liedjes uit de show. Het was toen grensverleggend, baanbrekend en fantastisch.
  Ik herinner me nog de gesprekken van ouders die het maar niks vonden, terwijl wij er speciaal voor gingen zitten ! Aart bedankt, t was geweldig

  Beantwoorden

Plaats een reactie