Uitvaart Winston Groom, schrijver Forrest Gump is overleden

Uitvaart Winston Groom
uitvaart Winston Groom

De schrijver van het wereldberoemde en met succes verfilmde boek Forrest Gump, Winston Groom, is niet meer, De schrijver overleed op 77-jarie leeftijd. Groom was tot twee jaar geleden nog actief met de pen. Lees hier over Groom en het succes van Forrest Gump.

Een regelrechte kaskraker en een Oscar voor Tom Hanks

Groom schreef in 1986 het boek Forrest Gump, een boek dat in 1994 verfilmd werd. De film, een komisch drama, werd een regelrechte kaskraker. De film week slechts op details – de vriendelijkere toon- af van het boek. Groom was in elk geval tevreden met de verfilming. Tevreden waren ook de mensen die naar de film keken, want de film won verschillende Oscars. Een daarvan was voor Tom Hanks, de de hoofdrol speelde in de verfilming van het boek van Groom.

Allesbehalve een mentale beperking

Meteen na Forrest Gump schreef Groom nog Gump & Co. Dit werd geen fractie van het succes van Forrest Gump. Het boek van Groom handelde vooral over Forrest Gump, een man met een mentale beperking, In de film beleeft hij de meest historische momenten van Amerika nogmaals. In dat deel zitten overigens enkele autobiografische elementen. Groom bijvoorbeeld, diende in Vietnam en die oorlog heeft ook een rol in de film. Verschillen. waren er zeker ook. Zo was Groom zelf allesbehalve iemand met een mentale beperking. Hij was onder meer een kanjer in wiskunde..

Succes Forrest Gump niet te overtreffen

Het succes van Forrest Gump wist Groom niet te overtreffen in de rest van zijn leven. Wel oogste hij veel bijval met het boek Conversation with the Enemy.. Groom schreef tot 2018. Hij had de afgelopen jaren wat lichamelijke klachten. Toch kwam zijn dood voor velen toch nog onverwacht.

Heb jij ook zo genieten van het boek van Winston Groom en de verfilming ervan? Deel hier jouw herinneringen met ons, ook is er onderaan de pagina ruimte voor het overbrengen van condoleances.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie