Uitvaart Wim van der Burgt, voormalig wethouder en gemeenteraadslid Geldrop is overleden

uitvaart Wim van der Burgt
Uitvaart Wim van der Burgt

Hij verdiende liefst vijf onderscheidingen, was een mensen-mens en een verbinder. Wim van der Burgt, want over hem hebben we het, is overleden. De voormalig wethouder en gemeenteraadslid van Geldrop werd 86 jaar. Hij stierf in het bijzijn van zijn vrouw en zijn dochters.

Slagerszoon maakte indruk als wethouder en gemeenteraadslid

Aanvankelijk was Van der Burgt slagerszoon. Hij genoot echter bekendheid als wethouder en raadslid namens D66 én als iemand die 68 jaar collecteerde voor de Heilige Brigidakerk. Ook organiseerde hij de jaarlijkse bedevaart vanuit Geldrop en zette zich met hart en ziel in voor het behoud van het Heilig Hartbeeld. Hij was getrouwd met Diny en samen kregen ze drie dochters. Van der Burgt was maar wat trots op zijn prachtige gezin en stak dat nooit onder stoelen of banken. Tot voor kort was de inwoner van Geldrop nog actief als collectant.

Kerk en geloof waren belangrijk voor Van der Burgt

De kerk en het geloof namen een belangrijke plaats in in het leven van Van der Burgt. Mensen om hem heen typeerden hem vaak als aardig, iemand die het iedereen naar de zin wilde maken en iemand die altijd voor een ander klaar stond. Ook als wethouder, van 1988 tot 1994, was hij een mensen-mens en een verbinder. Hij had overigens de portefeuilles financiën, economische zaken en sociale zaken. Van 1982 tot 1986 en van 1994 tot 1998 was hij raadslid namens D66 en tijdens de laatste verkiezingen stond hij nog als lijstduwer genoteerd.

Ook een Pauselijke onderscheiding

Tijdens zijn leven kreeg hij een Koninklijke onderscheiding, maar ook een Pauselijke onderscheiding. Van de gemeente Geldrop ontving hij de erepenning in zilver. De uitvaart van Wim van der Burgt is zaterdag, vanaf 11.00 uur in de Brigidakerk in Geldrop. Mensen met mondkapje zijn welkom. Verzocht wordt niet in het zwart te komen en er is plaats voor precies honderd mensen.

Deel onderaan de pagina jouw herinneringen aan Wim van der Burgt of laat condoleances achter voor de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie