Uitvaart Henk Buiteweg, ex-raadslid Vught is overleden

Uitvaart Henk Buiteweg
Uitvaart Henk Buiteweg

Op 81-jarige leeftijd is Henk Buiteweg overleden. Hij genoot vooral bekendheid als raadslid van de gemeente Vught én als groene baret. Buiteman stierf aan de gevolgen van acute leukemie. Nadat hij zaterdag nog genoot van de mini-parade in Vught, blies hij dinsdag al zijn laatste adem uit.

Buiteweg werd ook wel de groene baret genoemd

De bijnaam groen baret dankte Buiteweg aan zijn tijd in de Korps Commandotroepen. Buiteman was vooral een Vughtenaar in hart en nieren. Al tamelijk jong was hij actief binnen het Nederlands Vakverbond, een organisatie die later opging in het FNV. Dat hij zich aansloot was niet zo verwonderlijk. Gedurende heel zijn leven was hij namelijk iemand die de mensen letterlijk opzocht. Hij was namelijk zeer sociaal bewogen, en dat tot op de laatste dag van zijn leven.

Het kostte hem ook energie

Buiteweg was onder meer voorzitter van de Industriebond FNV in Vught en hij was preses van de Regionale Afdeling Industriebond FNV. Zijn loopbaan bij het CDA begon als lid van de campagnecommissie. Vervolgens werd hij secretaris van de afdeling Vught en daarna werd hij raadslid. Buiteweg genoot met volle teugen van die rol. Tot aan de laatste dag. Zaterdag nog lachte hij naar de mini parade door Vught, samen met andere voormalige commando’s. Het kostte hem echter ook energie. En uiteindelijk verloor hij dinsdag de strijd tegen acute leukemie. Een strijd die ook niet te winnen was.

Heb jij speciale herinneringen aan Henk Buiteweg? Deel ze dan hier met ons. Je kunt onderaan deze pagina ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie