Uitvaart Dolf de Vries, acteur en schrijver is overleden

uitvaart Dolf de Vries

Dolf de Vries is dood. de acteur en schrijver werd 83 jaar. de uitgeverij van zijn boeken maakte zijn overlijden bekend. De geliefde acteur en schrijver laat kinderen en kleinkinderen achter.

Doorbraak door de film ‘Soldaat van Oranje’

De Vries kende zijn grote doorbraak in de film Soldaat van Oranje. Daar bleef het echter niet bij. De Vries schitterde later onder andere ook in Turks Fruit en Zwartboek. en nog tal van andere producties van regisseur Paul Verhoeven die kennelijk gecharmeerd was van de acteerkunsten van De Vries.

Na zijn studie naar de Haagse Comedie

De Vries studeerde af aan de Toneelacademie en sloot zich na zijn studie aan bij de Haagse Comedie. Behalve een gevierd acteur was De Vries ook een zeer begenadigd schrijver. Hij was bovendien veelzijdig en schreef onder meer reisboeken, boeken voor de jeugd en columns. In totaal werden er liefst 250.000 exemplaren van zijn hand verkocht. Velen plakten De Vries dan ook het stempel ‘beste verhalenverteller van Nederland’ op.

https://www.youtube.com/watch?v=o-G05Lic7mQ

53 jaar samen met zijn vrouw

De Vries was in totaal 53 jaar samen met zijn vrouw, die enkele jaren geleden plotseling overleed. Het leven van De Vries werd daarna nooit meer zoals het was. Heb jij speciale herinneringen aan Dolf de Vries? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina ook ruimte om een condoleancebericht achter te laten voor de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie