Uitvaart Toots Hibbert, naamgever Reggae

uitvaart Toots Hibbert
Uitvaart Toots Hibbert

Hij was de eerste die de reggae bezong en het muziekgenre die naam gaf. Daardoor wordt hij door velen gezien als de officiële naamgever van het muziekgenre reggae. Maar Toots Hibbert is niet meer. De zanger overleed op 77 jarige leeftijd. Kort daarvoor was hij in het ziekenhuis opgenomen in Kingston. Lees hier over de muziek van Hibbert.

De officiële naamgever van reggae

Toots Hibbert was frontman van de Jamaicaanse ska en reggaeband Toots & The Maytals. Met zijn band scoorde hij in de zestiger jaren diverse hits, nummers die invloed hebben gehad op de populariteit van reggae. Dat genre bezing hij in 1968 in het nummer ‘Do the Reggay’. Het was meteen het eerste nummer waarin het woord de reggae überhaupt viel. Vanaf dat moment gold Toots Hibbert als officiële naamgever van reggae.

‘Stem vergelijkbaar met die van Otis Redding’

In de muziekwereld is met ontsteltenis gereageerd op de dood van de reggae legende. Ook door The Rolling Stines. Zo liet Mick Jagger weten dat Toots Hibbert van grote invloed is geweest op hem en op zijn band. ‘Tien ik het nummer Pressure Drop’ hoorde was ik meteen verkocht. Ik was meteen gegrepen. Toots had een geweldige stem, vergelijkbaar met die van Otis Redding’, zei Jagger. De frontman van The Stones ontmoette Hibbert diverse keren. Gespreksonderwerp was vaak dat ene nummer: ‘Pressure Drop’.

Hebt u ook zo genoten van de muziek en de stem van Toots Hibbert? Laat het weten onderaan de pagina. Ook als je de condoleances over wilt brengen aan de nabestaanden, dan kan dat ook daar.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie