Uitvaart Tony Brooks, oud F1 coureur is overleden

Tony Brooks is overleden. De voormalige Formule 1 coureur is negentig jaar geworden. Over de doodsoorzaak en de uitvaart van Brooks is verder niets bekend gemaakt. In totaal startte Brooks 38 keer in een Formule 1 wedstrijd. Hij wist tijdens deze wedstrijden in totaal 75 punten bijeen te schrapen.

Uitvaart Tony Brooks, Engelsman is negentig jaar oud geworden

Brooks werd ook wel de racende tandarts genoemd. Hij won meteen bij zijn debuut in de Grand Prix van Syracuse op Sicilië. Zijn eerste wedstrijd in de strijd om het WK won hij in 1957 in Groot Brittannië. Brooks werd nooit wereldkampioen. Wel was hij er een keer dichtbij, als we spreken van het jaar 1959. Hij eindigde in dat jaar als tweede achter de Australiër Jack Brabham. In 1961 nam Brooks voor het laatst deel aan een wedstrijd in de Formule 1.

Deel jouw herinneringen aan Tony Brooks op deze website

Brooks werd omschreven als ene pionier, iemand die grenzen verlegde. Het was een tijd waarin grote risico’s genomen werden. Brooks aanvaardde ze en bleek voor niets en niemand bang. Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid? En heb jij eigenlijk wel een uitvaartverzekering afgesloten? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering. Ook kun je hier de beste verzekeringen goed met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken. Heb jij herinneringen aan Tony Brooks? Deel ze dan met ons op deze website, onderaan deze pagina. Je kunt er ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Tony Brooks.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie