Uitvaart Tonny Bruins Slot, scout en rechterhand van Johan Cruyff is overleden

uitvaart Tonny Bruins Slot
uitvaart Tonny Bruins Slot

Tonny Bruins Slot is overleden, de scout en assistent-trainer van onder meer Ajax werd 73 jaar oud. Als een verrassing kwam zijn overlijden niet. Bruins Slot was namelijk al geruime tijd ziek. Bruins Slot was in de negentiger jaren de vaste rechterhand van Johan Cruyff bij Barcelona. Later werkte hij vooral samen met Ronald Koeman.

In 1985 even tijdelijk hoofdtrainer bij Ajax na ontslag De Mos

Bruins Slot was eigenlijk steeds assistent-trainer. In 1985 was hij wel even tijdelijk hoofdtrainer bij Ajax nadat trainer Aad de Mos was ontslagen. Bruin Slot kende met Johan Cruyff vele successen bij FC Barcelona. Zo won hij met zijn ploeg in 1989 de Europa Cup 2, in 1992 de Europa Cup 1 en werd Barcelona vier keer landskampioen. Na die periode werd Bruins Slot vaste assistent van Ronald Koeman.

Kwetsbaarheden van de tegenstanders

Bruins Slot was samen met Ronald Koeman actief voor Ajax, Benfica, PSV en Valencia. Bij AZ, in 2009, hield hij zich alleen bezig met het analyseren van de komende tegenstander. Daar lag ook de kracht van Bruins Slot, die als geen ander kwetsbaarheden van tegenstanders bloot kon leggen. Cruyff en Koeman vaarden blind op de expertise van Bruins Slot die het trainersvak met de paplepel ingegoten kreeg van zijn vader Toon.

Kwakkelde al enige tijd met de gezondheid

De laatste jaren kwakkelde Bruins Slot al met de gezondheid. Zondag blies de bevlogen en deskundige trainer zijn laatste adem uit. Koester jij speciale herinneringen aan Tonny Bruins Slot? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte gereserveerd voor condoleanceberichten.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie