Uitvaart Thomas Melisse, kroegbaas in Utrecht is overleden

uitvaart Thomas Melisse
uitvaart Thomas Melisse

Thomas Melisse, bekende kroegbaas in Utrecht, heeft zijn laatste adem uitgeblazen. Hij overleed op 66 jarige leeftijd, uitgerekend in het jaar dat hij zijn café de Postillon over zou doen.

Melisse was 33 jaar eigenaar van De Postillon

Melisse werkte aanvankelijk als barman bij het café, en was de afgelopen 33 jaar eigenaar van het café. De Postillon, gevestigd op de hoek Oudegracht/Lijnmark, was nog een klassiek bruin café. Typisch was verder dat er zo lang mogelijk gerookt werd en dat er geen ruimte was voor een pinapparaat. Je betaalde net als vroeger gewoon contant. Na 46 jaar in het café actief te zijn geweest wilde Melisse zijn kroeg de rug toe keren. Hij had al met een vaste gast overeenstemming bereikt over de overname. En die overname gaat ook gewoon door.

Hij was van het type ruwe bolster, blanke pit

Ruw bolster blanke pit. Het was zeker van toepassing op Melisse, die altijd voor de vaste klanten klaar stond en dat ook deed voor zijn omgeving. De overname kreeg eerder gestalte dan dat de bedoeling was. Dit naar aanleiding van het uitbreken van Covid-19. Ondertussen heeft vaste gast Thijs, de nieuwe eigenaar, laten weten het café voort te zetten in de geest van Melisse. Het blijft dus een echte bruine kroeg en ook de naam wordt gewoon gehandhaafd. Thomas Melisse was al enige tijd ziek en heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten op duizenden Utrechters die in zijn kroeg een biertje kwamen drinken.

Heb jij speciale herinneringen aan Thomas Melisse? Deel ze dan hier met ons of plaats onderaan de pagina een condoleancebericht.

Rate this post
Redactie

4 gedachten over “Uitvaart Thomas Melisse, kroegbaas in Utrecht is overleden”

 1. Type ruwe bolster blanke pit….
  Maar ook een geweldige vriend die in moeilijke tijden s,morgens een koffietje bij me kwam drinken!
  En niemand met wie ik zoveel gedanst heb
  En skiën en heel veel plezier maken in Oostenrijk… zoveel mooie herinneringen
  Lieve Tom rust zacht , ik ga je missen

  Beantwoorden
 2. Het is alweer een paar jaar geleden dat ik een vaste gast was in het weekend.
  Als de avond vorderde en de stemming er goed in zat, zette Thom John Denver op en zongen we samen mee met ‘You fill up my senses’
  Mooie herinneringen….

  Beantwoorden

Plaats een reactie