Uitvaart Allard Schuilenga, oud-burgemeester van Bolsward is overleden

uitvaart Allard Schuilenga
uitvaart Allard Schuilenga

Naar nu pas bekend is geworden is Allard Schuilenga, voormalig burgemeester van Bolsward, overleden. Schuilenga werd 77 jaar.

Een zeer betrokken burgemeester

Schuilenga, geboren in Surhuisterveen werd in 1993 aangesteld als burgervader van Bolsward. De jaren daarvoor was hij als wethouder actief geweest in de gemeente Delfzijl. Schuilenga was een zeer betrokken burgervader. Hij zette zich jarenlang in voor compensatie van het vertrek van de zuivelschool in Bolsward. De burgemeester slaagde met vlag en wimpel in dat streven. De industrieterreinen in Bolsward zijn prima ingevuld ondertussen.

Liefst nog veel langer gebleven

Het liefst was Schuilenga nog veel langer burgemeester gebleven van Bolsward. Hij had het naar zijn zin in zijn functie en was geliefd bij de bewoners. Tot echter zijn vrouw op zomaar een dag merkwaardig gedrag zag bij haar man. Al snel werd duidelijk dat hij getroffen was door een aantal herseninfarcten. De artsen gaven hem het dringende advies zijn werk neer te leggen. Al snel werd toen duidelijk dat een terugkeer er niet in zat. En dus nam Schuilenga in 2001 afscheid. Hij kreeg een ovationeel applaus voor alles wat hij voor Bolsward betekend had. En dat applaus was volkomen terecht.

Heb jij speciale herinneringen aan Allard Schuilenga? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina ook ruimte gereserveerd voor het plaatsen van een condoleance bericht.

{sc name=uitvaartkosten]

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie