Uitvaart Des O’Connor, zanger en entertainer is overleden

uitvaart Des O'Connor
uitvaart Des O’Connor

Des O’Connor is toch wel plotseling op 88-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Buckinghamshire overleden. O’Connor wordt in het Verenigd Koninkrijk gezien als een van de meest succesvolle tv-entertainers die het ooit gekend heeft.

Herstel leek voorspoedig te gaan

De zanger en entertainer viel vorige week in zijn huis en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het herstel verliep eerst voorspoedig. Tot de situatie zaterdag verslechterde en hij uiteindelijk overleed in zijn slaap. O’Connor was in 1958 voor het eerst te zien op de televisie tijdens het programma Sunday Night at the London Palladium. Later begon hij ook met zingen. En dat deed hij bepaald niet onverdienstelijk want met I Pretend had hij een grote hit. In totaal bracht hij 36 albums uit. Vier singles van die albums werden een top 10 notering in de Britse hitlijsten.

Leek eerst profvoetballer te worden

Aanvankelijk leek O’Connor voorbestemd om profvoetballer te worden. Hij speelde namelijk enige tijd voor Northampton Town FC. Later was hij ook actief als jockey. Hij bleef in beide gevallen amateur, een bewuste keuze. Hij had er geen behoefte aan om prof ter worden en dat bleek achteraf een prima besluit.

Koester hij jouw herinneringen aan Des O’Connor en wil je die hier met ons delen? Dat kan onderaan de pagina. Je kunt daar ook een condoleancebericht achterlaten.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie