Uitvaart Teresa Berganza, operazangeres is overlede

In de buurt van Madrid is de Spaanse operazangeres Teresa Berganza op 89-jarige leeftijd overleden. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan. Berganza werd beschouwd als één van de beste mezzosopraanstemmen ter wereld. Ze was meer dan een half jaar toonaangevend binnen de operawereld. In het kader van haar overleden gaat de staatsomroep RTVE een eerbetoon aan haar uitzenden.

Uitvaart Teresa Berganza; operazangeres werd 89 jaar oud

Berganza brak in de vijftiger jaren van de vorige eeuw door en werd bekend van haar vertolkingen van het werk van Mozart. Ze trad op in de wereldtheaters in Madrid, Milaan, Wenen en Londen en was eveneens ook in de Verenigde Staten te bewonderen. In 1974 trad ze op tijdens het Holland Festival. Verder werd ze bekend vanwege de openingsceremonie van de wereldtentoonstelling in Sevilla en bij de start van de Olympische Spelen in 1992 in Barcelona. In 2008 stopte ze met optreden. In 1994 werd ze bovendien de eerste vrouw die lid werd van de Spaanse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Bovendien ontving ze in 1996 de Nationale Muziekprijs in Spanje.

Deel jouw herinneringen aan Teresa Berganza op deze website

Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en heb jij in dat kader al een uitvaartverzekering afgesloten? Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering en worden de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Je kunt de verzekeringen met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken. Heb jij speciale herinneringen aan Teresa Berganza? Deel die dan met ons hier op de website. Je kunt daar ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden van de vele te vroeg overleden operazangeres.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie