Uitvaart Sean Connery, de eerste James Bond is overleden

Uitvaart Sean Connery
Uitvaart Sean Connery

Sean Connery is op 90-jarige leeftijd overleden. De acteur was de laatste jaren al minder gezond en overleed vannacht op de Bahama’s. Connery was de eerste die James Bond vertolkte in de gelijknamige films, iets dat hij overigens zes keer deed. Zijn overlijden werd door de BBC bekend gemaakt.

Connery liet de wereld kennismaken met 007

Connery liet de wereld in de film Dr. No kennis maken met James Bond. Ook de volgende vijf Bond films werden gemaakt met Connery in de absolute hoofdrol. Hij was de grote man in kaskrakers als Goldfinger en Diamonds are Forever. De loopbaan van Connery hield niet op bij alleen James Bond films. Behalve als 007 schitterde hij in films als The Hunt for Red October, Indiana Jones, The Last Crusade en The Untouchables.

Oscar voor de beste mannelijke bijrol

Voor zijn rol in The Untouchables kreeg hij een Oscar voor de beste mannelijke bijrol. De acteur stopte in 2006. Hij werd geridderd en mocht zich vanaf dat moment Sir Sean Connery noemen. Behalve een Oscar won Connery twee Bafta’s en drie Golden Globes.

Koester jij warme gevoelens aan de overleden acteur? Deel ze dan onderaan de pagina met ons. Daar is ook ruimte voor condoleanceberichten.

Rate this post
Redactie

5 gedachten over “Uitvaart Sean Connery, de eerste James Bond is overleden”

Plaats een reactie