Uitvaart Nobby Stiles, oud-international van Engeland is overleden

uitvaart Nobby Stiles
Uitvaart Nobby Stiles

Officieel heette hij Norbert Peter, in de voetbalwereld kende iedereen hem als Nobby Stiles. De voormalig middenvelder is vannacht overleden. Hij overleed in het bijzijn van familie in een verzorgingshuis. Stiles had de afgelopen jaren tal van gezondheidsklachten en leed onder meer aan prostaatkanker en Alzheimer. Stiles is 78 jaar oud geworden.

Speelde alle duels tijdens het WK van 1966

Stiles speelde alle wedstrijden namens Engeland tijdens het WK van 1966, waar zijn ploeg wereldkampioen werd. In een zinderende finale werd West Duitsland met 4-2 verslagen. Stiles werd wereldberoemd door zijn wijze van juichen na het laatste fluitsignaal. Op Wembley deed hij een dansje met in de ene hand de wereldbeker en in de andere zijn kunstgebit. Bovenal echter is Stiles bekend geworden als een gedreven middenvelder die het grootste deel van zijn loopbaan speelde voor Manchester United.

Stiles was geen doelpuntenmachine

Twee jaar na het halen van de wereldbeker won Stiles met zijn United de Europa Cup 1. Nobby Stiles werd geboren op 18 mei 1942 en speelde in totaal 28 interlands. In die wedstrijden maakte hij precies een doelpunt. Het grootste deel van zijn loopbaan speelde hij in het rood van Manchester United. Daarnaast was hij ook actief voor Middlesbrough en Preston North End. Stiles werd later trainer van onder andere Preston North End, Vancouver Whitecaps en West Bromwich Albion. Stiles kreeg in 2000 de Orde van het Britse Rijk

Heb je mooie herinneringen aan Nobby Stiles? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina eveneens ruimte voor het plaatsen van een condoleancebericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie