Uitvaart Saeb Erekat, Palestijnse vredesonderhandelaar is overleden

uitvaart Saeb Erekat
Uitvaart Saeb Erekat

Saeb Erekat is op 65-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van corona. Erekat was een zeer prominent Palestijns vredesonderhandelaar met zeer grote verdiensten voor de Palestijnen.

Grote spoed naar het ziekenhuis

Erekat werd een aantal dagen eerder al met grote spoed naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij met Covid-19 was besmet. In zijn geval was dat extra gevaarlijk omdat jij in 2017 een longtransplantatie onderging. In het ziekenhuis verslechterde zijn toestand en vervolgens werd hij al in een kunstmatig coma gehouden. Uiteindelijk overleed hij dus als gevolg van de besmetting met Covid-19.

Prominent lid PLO

Erekat was al tientallen jaren nadrukkelijk betrokken bij de Palestijnse politiek. Zo was hij aanvoerder van het een Palestijns team bij de onderhandelingen die gevoerd werden met Israël na de Oslo vredesakkoorden. Ook bekleedde hij een topfunctie bij de PLO, de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie. Op zijn overlijden is geschrokken gereageerd binnen de Palestijnse wereld. President Mahmoud Abbas noemde het overlijden van zijn ‘broeder en vriend’ een verdrietige aangelegenheid en een enorm verlies voor de Palestijnse bevolking.

Heb jij speciale herinneringen aan Saeb Erekat? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is ook ruimte om een condoleancebericht achter te laten.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie