Uitvaart Sabah Al Ahmad, emir van Koeweit is overleden

uitvaart emir  van Koeweit
uitvaart emir van Koeweit

Emir Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah is overleden. Sabah Al Ahad genoot bekendheid als emir van Koeweit, Hij overleed in Amerika op de gezegende leeftijd van 91 jaar. De emir kwakkelde al enige tijd met zijn gezondheid en werd behandeld in de Verenigde Staten.

Emir was volgens berichten juist aan de beterende hand

Wat de gezondheidsklachten precies waren, is niet bekend gemaakt. Half september liet halfbroer sjeik Nawaf Al Ahmad Al Sabah het kabinet nog weten dat de emir aan de betere hand was en dat de behandelingen in Amerika vruchten afwierpen. De werkelijkheid beek achteraf toch anders. Met sjeik Nawaf, hij was al kroonprins, is ook meteen de opvolger genoemd.

Kroonprins (83) is automatisch opvolger

Het is in Koeweit regel dat de kroonprins automatisch opvolger wordt als een staatshoofd overlijdt. Hoewel de term kroonprins een jonge man doet vermoeden, is sjeik Nawaf al 83 jaar. Behalve dat hij de taken van de overleden emir overneemt, zal hij ook een nieuwe kroonprins aan moeten wijzen. Emir Sabah regeerde al vanaf 2006 in Koeweit. Hij werd gezien als een gematigd leider. De emir was een belangrijk man, niet in de laatste plaats omdat Koeweit bondgenoot is van Amerika. Nog niet zo heel lang geleden probeerde hij nog te bemiddelen in de strijd die Amerika had met Saoedi Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.

Heb jij speciale herinneringen aan de emir van Koeweit, deel die dan hier met ons. Je hebt onderaan de pagina ook ruimte om de condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie