Bertus Heutink, topondernemer uit Wierden, is overleden

uitvaart Bertus Heutink
uitvaart Bertus Heutink

Bertus Heutink is op 84-jarige leeftijd overleden. Heutink was in alles een topondernemer en wist een boekhandeltje aan huis om te toveren tot een wereldwijd actief bedrijf in met name schoolmateriaal. Daarnaast had Heutink een andere grote liefde: voetbalclub SVZW in zijn Wierden. Met dank aan het geld van Heutink en kompaan Freddy Nijhof wist hij SVZW naar het allerhoogste amateurniveau te stuwen.

Boekhandeltje aan huis in Wierden

Het was Reinier Willem Heutink die al in 1911 een boekhandel aan huis begon. Hij verkocht eerst alleen tijdschriften en boeken (vooral ook veel bijbels) aan met name de inwoners van Wierden. Al snel verkocht hij echter ook schoolspullen as bijvoorbeeld schriften. In 1957 kwam Bertus Heutink bij in de zaak en twee jaar later nam hij het bedrijf over. Bertus Heutink pakte het groots aan en schaalde op. Heutink werd totaalleverancier voor eerst de lagere scholen. Het noopte hem tot het laten bouwen van een indrukwekkend groot bedrijfspand in buurdorp Rijssen. Vanaf de tachtiger jaren leverde Heutink ook aan het voortgezet onderwijs, aan welzijn en kinderopvang.

Bertus Heutink nam in 2001 afscheid van zijn zaak

In 2001 vind Bertus het genoeg en droeg hij de zaak over aan dochter Jessica en haar man Henk Fokke. Dat viel de ondernemer niet mee. Het duurde jaren voor hij de zaak echt los kon laten. De handelsgeest die Heutink over wist te brengen sorteerde effect. Ondertussen namelijk is Heutink toonaangevend in de digitale onderwijsmarkt en levert het aan 44 verschillende landen.

Zakenman stak veel geld in voetbalclub SVZW

Gelukkig had Heutink afleiding aan de plaatselijke voetbalclub, zijn grote trots. Met heel veel geld van Heutink en Nijhof bereikte SVZW de Topklasse, destijds het hoogste amateurvoetbalniveau. Kosten noch moeite werden gespaard om dit doel te bereiken. Verstandig was, zo liet Heutink later wel eens weten, dat niet. Leuk echter wel. Heutink beschouwde SVZW daadwerkelijk als zijn club. Hij baarde opzien door in 2015 pal naast de nieuwe trainer Erik Assink op de bank te gaan zitten. Voor Bertus was dat heel normaal.

Heb jij speciale herinneringen aan Bertus Heutink? Deel ze met ons zoals je onderaan de pagina ook condoleances over kunt brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie