Toekomst Yarden hoogst onzeker

Dela lijkt Yarden niet over te nemen
Dela lijkt Yarden niet over te nemen

Toekomst Yarden hoogst onzeker. Dela lijkt niet te willen wachten op de onzekere situatie bij Yarden. Draag Elkaars Lasten (DELA) zou Yarden overnemen. Een rechtszaak aangespannen door negentien klanten van Yarden gooit echter roet in het eten, zo lijkt het. Daardoor zou het einde wel eens kunnen naderen voor Yarden, de op een na grootste van het land met in totaal 1,4 miljoen polissen.

Toekomst Yarden hoogst onzeker, polissen moeten worden omgezet

Yarden besloot de polis voor 390.000 klanten eenzijdig aan te passen. Natura uitvaartpolissen, met een tamelijk brede dekking, werden ongezet naar een polis waarbij bij overlijden een bedrag van 3201 euro uitgekeerd zou worden. De extra kosten moesten bijbetaald worden. Van de in totaal 390.000 polishouders spanden negentien een rechtszaak aan. De rechter gaf de klanten gelijk en dus zal Yarden alle 390.000 polissen opnieuw over moeten zetten naar de meer uitgebreide dekking.

DELA heeft geen geduld en lijkt van de deal af te zien

Dat feit maakt het voor DELA minder interessant om Yarden over te nemen. Yarden heeft weliswaar geprotesteerd tegen de uitspraak van de rechter. Maar voor er daadwerkelijk duidelijkheid is, zo zegt DELA, kunnen we zomaar jaren verder zijn. Dat geduid heeft DELA zoals het er nu uitziet niet. Daardoor komt Yarden meteen in de problemen. Deze financiële problemen zijn niet te overzien en alleen een overname zou Yarden nog kunnen redden, Zoals de situatie nu is, lijkt Yarden niet in staat het hoofd nog lang boven water te houden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie