Uitvaart Ruud van der Linden, bokstrainer is overleden

Bokstrainer Ruud van der Linden is op 79-jarige leeftijd overleden. Van der Linden was de drijvende kracht achter boksteam Albert Cuyp. Waaraan Van der Linden is overleden, is niet bekend. Ook is niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Uitvaart Ruud van der Linden, bokstrainer is 79 jaar oud geworden

Als bokstrainer leidde Van der Linden onder meer Pedro van Raamsdonk op. ‘Ruud was heel belangrijk voor de sport en voor het boksteam. Dankzij hem hebben wij als boksers heel de wereld kunnen zien. Ruud vond reizen belangrijk en meende dat je als bokser in het buitenland het meeste kon leren.’ Van Raamsdonk zelf boekte onder leiding van Van der Linden grote successen en deed zelfs mee aan de Olympische Spelen. Boksteam Albert Cuyp ontstond overigens als onderdeel van de Vereniging tot bescherming van het schoolkind. Van der Linden hield jongens van de straat en leerde ze boksen. Van der Linden stopte in 2006 met zijn boksteam. Voor zijn verdiensten ontving hij onder meer de Gouden Speld van de gemeente Amsterdam. De bokstrainer was vooral van ‘doorzetten en nooit opgeven’.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Ruud van der Linden? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

4.9/5 - (10 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Ruud van der Linden, bokstrainer is overleden”

Plaats een reactie