Uitvaart Sir Ronald Harwood, toneelschrijver

uitvaart Ronald Harwood
Uitvaart Ronald Harwood

Sir Ronald Harwood is verleden. De beroemde toneelschrijver stierf in Sussex, Engeland op 85-jarug dood. Hoewel er niets over de doodsoorzaak bekend is wordt wel gesteld dat sprake is van een natuurlijke dood. Lees hoer ver het werk van Sir Ronald Harwood.

Van Horowitz naar Harwood

Gek genoeg kwam de overleden toneelschrijver niet als Ronald Harwood ter wereld. Zijn officiële naam luidt namelijk Ronald Horowitz. Horowitz werd in Kaapstad geboren en kreeg in 1984 een Oscar voor The Dresser. Hij kreeg de onderscheiding in de categorie best bewerkte scenario. Harwood bleek een begenadigd toneelschrijver en bewerker. Beroemd is ook zijn bewerking van The Pianist van Roman Polanski.

Nog een Oscar nominatie

Veel later, in 2008, kreeg Harwood opnieuw een nominatie voor een Oscar. Nu voor de bewerking van het scenario van Le Scaphandre et le Papillon, beter bekend als The Diving Bell. Harwood had tijdens zijn even een grote wens, en dat was dat dat zijn werk voort zou even na zijn dood. En dat zal het zeker. Zonder enige twijfel

‘Speak Well of Me’

Behalve toneelschrijver was Harwood ook acteur en scenarioschrijver. Hij voerde zijn werkzaamheden uit van 1960 tot 2015. Harwood was getrouwd met Natasha Riehle die in 2013 sterf. In 2017 verscheen een geautoriseerde biografie over Harwood, geschreven door W. Sydney Robinson. Het boek luisterde naar de titel ‘Speak Well of Me’.

Koester je warme herinneringen aan Ronald Harwood? Onderaan deze pagina is ruimte om je gedachten met ons te delen en om condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie