Uitvaart Ronald Bell, oprichter Kool & The Gang

uitvaart Ronald Bell
uitvaart Ronald Bell

Mede oprichter van Kool & The Gang, Ronald ‘Khalis’ Bell is op 68-jarige leeftijd overleden. De dood kwam plotseling. Bell stierf in zijn huis op de Maagdeneilanden. De rasmuzikant wordt in kleine kring begraven. Lees hier meer over het muzikale leven van Ronald Bell.

Funk, soul en R&B

Bell stond aan de wieg van Kool & The Gang, als we spreken van het jaar 1964. Dat deed hij samen met zijn broer Robert ‘Kool’ Bell, en Spike Mickens, Dennis Thomas, Ricky Westfield, George Brown en Charles Smith. Kool & The Gang was een zeer populaire band die funk en sou combineerde met r&b en zo verschillende hits scoorde. Wat te denken van Celebration, Cherish, Let’s go Dancing en Jungle Boogie? Iedereen kent de nummers of heeft ze in elk geval gehoord.

Ster op de Walk of Fame

Kool & The Gang kreeg voor de verdiensten een ster op de Walk of Fame in Hollywood. In 2014 trad het gezelschap nog op in Amsterdam, in de Heineken Music Hall. Ronald Bell kreeg tijdens zijn leven tien kinderen. Bell was getrouwd en is niet de eerste die is komen te overlijden van Kool & The Gang. Eerder al stierf Claydes ‘Charles’ Smith op 57-jarige leeftijd. Hoewel geen vast bandlid was Smith wel betrokken bij de totstandkoming van de wereldhit Celebration.

Deel je herinneringen

Heb jij ook zo genoten van de muziek van Kool & The Gang en wil je herinneringen aan Ronald Bell delen? Of wil je de condoleances overbrengen aan de nabestaanden? Dat kan onder aan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie