Uitvaart Raymond de Vries, ex-profvoetballer Vitesse is overleden

Uitvaart Raymond de Vries
Uitvaart Raymond de Vries

Raymond de Vries, de bekendheid genoot als voormalig profvoetballer van Vitesse is overleden. De Vries werd 55 jaar. Hij overleed na een zeer kort ziekbed. Eerder deze week was Vitesse al een andere speler in de persoon van Dick Mulderij verloren. Hij overleed op 76-jarige leeftijd.

De Vries was een grillige linkerspits

Raymond de Vries was een grillige linkerspits. Of het was heel goed of het was helemaal niets met De Vries, die een voorliefde had de bal met de buitenkant van de voet te spelen. Zo nam hij zelfs de corners. De Vries maakte onder de al eveneens overleden Bert Jacobs de opkomst van Vitesse mee. Vitesse veranderde van een anonieme eerstedivisieclub in een subtopper op het hoogste niveau.

Later speelde hij nog voor FC Utrecht en FC Emmen

De Vries kon zelf niet mee in de vaart der volkeren en vertrok. Hij had toen 65 wedstrijden voor Vitesse gespeeld. In die wedstrijden scoorde hij twaalf keer. Later in zijn loopbaan speelde Raymond de Vries nog voor FC Utrecht en FC Emmen. Al eerder deze week overleed Dick Mulderij. Hij speelde van 1975 tot 1980 voor Vitesse. Hij werd met die club in het seizoen 1976-1977 kampioen van de eerste divisie. Later was Mulderij nog een periode jeugdtrainer bij de club uit Arnhem.

Koester jij speciale herinneringen aan Raymond de Vies en Dick Mulderij? Deel ze hier met ons, onderaan deze pagina. Daar kun je ook een condoleancebericht achterlaten voor de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Raymond de Vries, ex-profvoetballer Vitesse is overleden”

  1. Voor de nabestaanden van Raymond de vries.
    Ik ben een tijd aan het zoeken geweest naar oude herinneringen van de camping in wekerom waar ik raymond heb leren kennen als 14 jarig meisje en toen zoals dat heette verkering had. Tijdje nog heel kort op latere leeftijd contact gehad en nu is hij overleden op dezelfde leeftijd die ik nu heb. Wat vind ik dit vreselijk en heb altijd zijn voetbal nog gevolgd zeker toen hij bij fc Utrecht speelde nu mijn favoriete uitje elke week.
    Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit verlies ik weet niet of hij een partner en/of kinderen had. Nogmaals veel sterkte.

    Beantwoorden

Plaats een reactie