Uitvaart Ray Clemence, voormalig doelman van Liverpool en Engeland is overleden

uitvaart Ray Clemence
uitvaart Ray Clemence

Ray Clemence is overleden. De voormalig doelman van Liverpool en het Engels nationale elftal werd 72 jaar. De sluitpost van weleer kwakkelde al jaren met zijn gezondheid.

Doelman van het zeer succesvolle FC Liverpool

Clemence was onderdeel van het succesvolle Liverpool in de zeventiger en tachtiger jaren. Zo won het met Clemence tussen de palen in 1977, 1978 en 1981 de Europa Cup 1, dat wat nu de Champions League is. Hij werd bovendien vijf keer kampioen met Liverpool en won ook nog eens twee keer de UEFA Cup in 1973 en in 1976. Ook de Europese Supercup staat op zijn palmares. Met Liverpool won hij die beker in 1977.

Zeven seizoen actief bij Tottenham Hotspur

Na veertien jaar het doel van Liverpool verdedigd te hebben, speelde hij later nog eens zeven seizoenen voor Tottenham Hotspur. Met de club uit Londen won hij de UEFA Cup. De finale tegen Anderlecht miste hij echter vanwege een blessure. Clemence zette op 39-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan. Noodgedwongen, want hij kreeg steeds meer last van zijn achillespees.

Moest legende Gordon Banks opvolgen

Clemence speelde 61 wedstrijden voor het Engels elftal. Daar was hij minder succesvol dan bij Liverpool. Dat had te maken met de loodzware erfenis – hij moest Gordon Banks opvolgen- en de talentvolle Peter Shilton die hem van de troon stootte. Na zijn actieve loopbaan was hij nog jarenlang als keeperstrainer verbonden aan het Engels elftal. In 2005 deed hij een stapje terug nadat er prostaatkanker bij hem geconstateerd was.

Heb jij speciale herinneringen aan voormalig doelman Ray Clemence? Deel ze dan met ons, zoals er onderdaan de pagina ook ruimte is vrijgehouden voor het plaatsen van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie