Uitvaart Harry van Raay, oud-voorzitter PSV is overleden

Uitvaart Harry van Raay
Uitvaart Harry van Raay

Harry van Raay is overleden. De voormalig penningmeester en voorzitter van PSV werd 84 jaar. De gewezen voorzitter kampte al een aantal jaren met een minder goede gezondheid.

Geboren in Haps

Harry van Raay werd geboren in 1936 in Haps. In het dagelijks leven was hij manager bij Philips en dan is de link met PSV snel gelegd. Hij diende eerst twee termijnen als penningmeester; van 1984 tot 1990 en van 1993 tot 1996. Vervolgens was hij in de periode van 1996 tot 2004 voorzitter van de club in Eindhoven.

Erik van Muiswinkel

Van Raay volgde als voorzitter Willem Maeyer op en op zijn beurt werd Van Raay opgevolgd door Rob Westerhof. Beiden wisten niet zo’n indruk te malen als Van Raay, die als voorzitter bekende Nederlander werd. Dit niet in de laatste plaats vanwege de persiflages van Erik van Muiswinkel, iets waar Van Raay zelf de grootste lol om had overigens.

Prettig mens

Van Raay zei ooit PSV te leiden als een onderneming maar te beleven als een club. In 2007 verscheen een boek van Youri van den Busken van De Telegraaf over Van Raay. Het boek droeg de titel ‘Vader en voorzitter’ Harry van Raay was een uitstekende voorzitter en een buitengewoon prettig mens. De reacties vanuit de voetballerij op zijn dood spreken wat dat betreft boekdelen.

Heb jij dierbare herinneringen aan Harry van Raay? Deel ze dan hier met ons, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie