Uitvaart Pim Doesburg, oud-doelman van Oranje, Sparta en PSV is overleden

Uitvaart Pim Doesburg
Uitvaart Pim Doesburg

In zijn woonplaats Rotterdam is Pim Doesburg overleden. De voormalig doelman van Sparta, PSV en Oranje werd 77 jaar. Doesburg speelde in totaal het gigantische aantal van 687 duels in de Nederlandse Eredivisie. Doesburg stond acht keer onder de lat van het Nederlands Elftal.

Kon niet aarden bij Feyenoord

Doesburg keepte in de jeugd van Sparta en zou de overstap vervolgens maken naar Feyenoord.. Dat avontuur duurde slechts enkele weken. De doelman kon niet aarden bij Feyenoord. Vervolgens kreeg hij al op 18-jarige leeftijd een plaats onder de lat van Sparta. Al in zijn debuutseizoen in 1962 werd hij opgeroepen voor Oranje. Doesburg won in 1966 de KNVB-beker met de Rotterdamse club. Een jaar later maakte hij onder bondscoach George Kessler zijn debuut in Oranje. Dat gebeurde in een vriendschappelijke wedstrijd tegen België.

Gepasseerd door Jan van Beveren

In 1967 vertrok Doesburg naar PSV. Dat was niet uit weelde maar omdat hij bij Sparta zijn plek verloor aan Jan van Beveren. Hij keepte drie seizoenen in Eindhoven om in 1970 terug te keren op Het Kasteel. Jan van Beveren bewandelde toen de omgekeerde weg. Doesburg stond vervolgens jarenlang tussen de palen van Sparta en keepte op 35-jarige leeftijd nog een aantal interlands onder leiding van bondscoach Jan Zwartkruis.

De man met de luide stem

Na zijn actieve loopbaan werd hij keeperstrainer. Doesburg hield van hard trainen en stuwde doelman Ed de Goey op tot grote hoogte. Ook was hij keeperstrainer bij Oranje. De luide stem van Doesburg zal gemist worden. Ook onsterfelijke helden blijken te kunnen overlijden.

Koester jij speciale herinneringen aan Pim Doesburg? Deel ze dan hier met ons of laat een condoleance bericht achter voor de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Pim Doesburg, oud-doelman van Oranje, Sparta en PSV is overleden”

  1. ik stond vroeger toen er nog achter het kasteel werd getraind altijd achter het doel van pim doesburg schoot de ballen terug enz.ik heb daar warme herrineringen aan. ik wens de nabestanden veel sterkte met dit verlies ,de voetballerij verliest een uitstekend doelman die er altijd stond.

    Beantwoorden

Plaats een reactie