Uitvaart Peter Sutcliffe, Yorkshire Ripper is overleden

Uitvaart Peter Sutcliffe
Uitvaart Peter Sutcliffe

De Yorkshire Ripper is overleden. De seriemoordenaar overleed aan de gevolgen van Covid-19 nadat hij behandeling weigerde. Peter Sutcliffe werd 74 jaar en om zijn dood zullen weinig mensen een traan laten. Sutcliffe vermoordde dertien vrouwen in voornamelijk Yorkshire waarmee zijn bijnaam meteen ook verklaard is.

Negen keer ondervraagd

Sutcliffe bekende de moord op de vrouwen in 1981. Van de dertien vrouwen was het grootste gedeelte prostituee. Sutcliffe sleet de rest van zijn leven in de gevangenis nadat hij van de rechter twintig keer levenslang opgelegd had gekregen. Sutcliffe pleegde op twee na alle moorden in Yorkshire en bewerkte de slachtoffers met hamers, messen en schroevendraaiers. Voor hij aangehouden werd, werd hij al negen keer door de politie ondervraagd. Steeds werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Opluchting bij de nabestaanden

Behalve dat de Yorkshire Ripper dertien moorden pleegde deed hij nog eens zeven pogingen tot moord. Telkens was God de opdrachtgever, zo stelde Sutcliffe. De Engelsman leed overigens een onopvallend leven en verdiende wat geld als grafdelver en vrachtwagenchauffeur. In 1975 maakte hij zijn eerste slachtoffer toen hij Wilma McCann, moeder van vier kinderen, vermoordde. Zijn overlijden is voor de zoon van McCann een opluchting. ‘ Er is daarmee ook eindelijk een einde gekomen aan al de verhalen over hem. Eindelijk’

In 1981 liep Sutcliffe tegen de lamp. Hij werd aangehouden in een auto met vals kenteken met naast hem een prostituee. In de auto lagen een hamer en een mes. Na twee dagen verhoor gaf Sutcliffe uiteindelijk toe. Onderzoekers constateerden paranoïde schizofrenie bij de moordenaar. Daar hield de rechter echter geen rekening mee bij het opleggen van de straf.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie