Uitvaart Pelle Alsing, drummer Roxette is overleden

Uitvaart Pelle Alsing

Pelle Alsing, drummer van Roxette, is overleden. De drummer werd slechts 60 jaar. Over de doodsoorzaak is niets bekend gemaakt.

Geweldige en inventieve drummer

Zanger Per Gessle maakte het droevige bericht via Twitter bekend. ‘Hij was niet alleen een geweldige en inventieve drummer die sinds de eerste dag hielp bij het creëren van het geluid van Roxette. Hij was ook de beste vriend die jij je maar voor kon stellen. Hij was aardig, vrijgevend en had een groot hart voor iedereen’, liet Gessle weten.

Op alle platen van Roxette te horen

Alsing was al op het eerste album van Roxette ‘Pearle of Passion’ in 1986 te horen op drums en later speelde hij op vrijwel alle platen en cd’s van Roxette. Saillant detail; een jaar geleden overleed al zangeres Marie Frederiksson aan de gevolgen van een hersentumor. Zij mocht slechts 61 jaar oud worden.

Grootste hit was ‘It must have been Love’

Roxette vierde grote successen in de jaren tachtig met onder meer hits als ‘Listen to your Heart’ en ‘The Look’. De grootste hit was echter ‘It must have been Love’. Heb je herinneringen aan Pelle Alsing en aan Roxette? Deel die dan hier met ons. Onderaan de pagina is bovendien ruimte voor het plaatsen van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie