Uitvaart Jan Blaauw, oud-hoofdcommissaris politie is overleden

Uitvaart Jan Blaauw

Jan Blaauw, de bekende oud-commissaris van de politie in Rotterdam, is overleden. Blaauw werd 92 jaar en stierf in het bijzijn van zijn geliefden in zijn woonplaats Berkel en Rodenrijs. Blaauw werkte veertig jaar bij de politie en werkte zich op van straatagent tot hoofdcommissaris.

Tot aan de laatste uren

Toen Blaauw met pensioen ging richtte hij zich op het schrijverschap en schreef hij liefst zestien boeken. Onderwerp? Recherchewerk uiteraard. Zo schreef hij onder meer een boek over de Puttense moordzaak en over de strijd tegen drugshandelaren. Blaauw genoot volop van het leven, tot aan het laatste uur aan toe. Behalve met schrijven was Blaauw een fervent fietser.

Het Drentse Nieuw Buinen

Blaauw werd geboren op 2 april 1928 in het Drentse Nieuw Buinen als jongen van een gezind van tien kinderen. In 1955 haalde hij zijn inspecteursdiploma. Hij begon zijn loopbaan op het politiebureau aan de Boezemsingel. Later werkte hij ook op andere bureaus.

Beëdiging van zijn kleinzoon

Blaauw maakte de beëdiging van zijn kleinzoon bij de politie begin dit jaar nog mee. Hij beschouwde dit als een voorrecht. Daarmee is zijn kleinzoon de vierde generatie Blaauw die werkzaam is bij de politie. Heb jij speciale herinneringen aan Jan Blaauw? Deel die dan hier met ons. Er is onderaan deze pagina ook ruimte voor het plaatsen van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie