Uitvaart Henk van Delft, ‘mister RKC’ is overleden

Uitvaart Hans van Delft

Een clubicoon is overleden. Want een clubicoon was ie, Henk van Delft. Hij overleed vannacht op 83-jarige leeftijd. En dat is een groot verlies voor RKC Waalwijk.

Leidde in de jaren negentig alleen de club

Wat deed Van Delft nou niet voor de club uit Waalwijk? Hij was jarenlang bestuurslid, heel lang scheidsrechtersbegeleider en ook een groot aantal jaren elftalleider. Van Delft was elke dag met RKC Waalwijk bezig. Dat was ie al toen de club nog bij de amateurs speelde en negen keer kampioen werd. Van Delft was nauw betrokken bij de overgang naar het betaalde voetbal. In de negentiger jaren leidde Van Delft een periode helemaal alleen de club nadat het gehele bestuur was opgestapt.

Koninklijk onderscheiden

Voor zijn verdiensten werd Van Delft verschillende keren onderscheiden. Uiteraard werd hij erelid van de club en riep de KNVB hem uit tot de beste scheidsrechtersbegeleider binnen het betaalde voetbal. Hare Majesteit behaagde het bovendien om Van Delft uit te roepen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanavond houdt RKC bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een minuut stilte en speelt het met rouwbanden.

Clubman in hart en nieren

In Henk van Delft verkiest RKC Waalwijk een clubman in hart en nieren. De club zal hem missen. Koester jij speciale herinneringen aan Henk van Delft? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte gereserveerd voor het achterlaten van een condoleancebericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie