Uitvaart Paul Moerman, oudste veteraan van Nederland is overleden

Uitvaart Paul Moerman

Paul Moerman, de oudste oorlogsveteraan van ons land, is overleden. Dat maakte minister Ank Bijleveld bekend. Moerman bereikt de gezegende leeftijd van 104 jaar.

Graag geziene gast

Moerman was elk jaar opnieuw een graag geziene gast bij het defilé tijdens de Veteranendag. Daarbij droeg hij steevast een lijst met overleden kameraden om zijn nek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1940, werd Moerman opgeroepen voor militaire dienst. Hij nam meteen deel aan de Slag van Ypenburg. Tijdens die slag wilden de Duitsers leden van het Nederlands koningshuis in gevangenschap nemen. Mede door de inzet van Moerman werd de slag echter gewonnen. Moerman verloor daarbij wel 98 kameraden waarvan twaalf onderdeel uitmaakten van zijn compagnie.

Na de oorlog werd hij makelaar

Moerman werd na de oorlog makelaar, een vak dat hij tot 2007 uitoefende. Moerman was lang een kerngezonde man. Hij reed als 101-jarige nog gewoon in de auto en maakte op die leeftijd ook nog gewoon een dagelijkse wandeling over de Rapenberg. Moerman was een echte Leidenaar overigens.

Heb jij speciale herinneringen aan Paul Moerman? Deel ze dan hier met ons, zoals er onderaan de pagina ook ruimte is voor het achterlaten van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie