Uitvaart Patrick Quinn, bedenker Ice Bucket Challenge is overleden

Uitvaart Patrick Quinn

Een van de bedenkers van de Ice Bucket Challenge, Patrick Quinn, is zondag aan de gevolgen van ALS overleden. Met de Challenge wist Quinn met zijn kompaan Pete Frates 220 miljoen dollar geld binnen voor de ALS organisatie om extra onderzoek mogelijk te maken. Vreemd genoeg is de oorzaak van ALS nog onduidelijk.

Bedenkers van de Ice Bucket Challenge

Pete Frates en Patrick Quinn bedachten de Ice Bucket Challenge om extra aandacht te krijgen voor de ziekte waar ze beiden aan leden. Dat deden ze in 2013, een maand nadat Quinn op 30-jarige leeftijd was gediagnosticeerd met ALS. Frates en Quinn werden vrienden en besloten een actie te bedenken die inhield dat je of een bak ijswater over jezelf gooide, of doneerde voor onderzoek naar ALS. In de praktijk gebeurde beide: mensen deelden de foto’s op de sociale media en zo was het domino-effect niet te stuiten. Officieel was de opbrengst van de actie 141 miljoen euro. Het heeft de bedenkers helaas zelf niet meer kunnen helpen. Frates stierf namelijk al eerder, in december 2019 om precies te zijn.

Zelfs Donald Trump deed mee

Bijna iedereen nam deel aan de Ice Bucket Challenge: jong en oud en bekend en onbekend. Zelfs Donald Trump koelde zijn imposante lichaam met ijswater. Patrick Quinn overleed zondag in zijn woonplaats New York en hij werd slechts 37 jaar oud.

Heb je speciale herinneringen aan Quinn of aan de Ice Bucket Challenge, deel die herinneringen dan hier met ons. Er is ook ruimte voor een condoleancebericht onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie