Uitvaart Corrie van Gorp, comédienne en actrice is overleden

Uitvaart Corrie van Gorp

In Rotterdam is Corrie van Gorp overleden. Van Gorp is 78 jaar geworden en overleed in haar slaap. Tijdens haar leven was ze actrice, danseres, zangeres en comédienne. Ze werd vooral bekend vanwege de shows die ze samen met André van Duin maakte.

‘Een kannibaal als jij’

De doorbraak van Van Gorp was de hoofdrol die ze speelde in ‘Een kannibaal als jij’ van Freek de Jonge en Bram Vermeulen. Eerder al had ze samen met Willem Nijholt opgetreden in de theatershows van Wim Sonneveld. In 1974 was ze voor het eerst te zien in een revue van Andre van Duin. Ze was samen met Frans van Dusschoten jarenlang onderdeel van dit zeer bekende en geliefde revuegezelschap.

Vertolking van mevrouw De Bok

Corrie van Gorp maakte later tal van televisie- en theatershows met Van Duin. O)ok solo had ze een aantal hits met onder meer Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter en Alie van de wegenwacht. Van Gorp kreeg vooral bekendheid door haart vertolking van mevrouw De Bok. In 2009 was haar laatste publieke optreden. Later dat jaar trok Van Gorp zich helemaal terug uit het openbare leven.

Vitrine met originele kleding van mevrouw De Bok

In het Oude Luxor Theater in Rotterdam is sinds 2018 een vitrine ingericht met daarin de originele kleding van mevrouw de Bok. Het is echter vooral een eerbetoon aan Corrie van Gorp, de vrouw die een lach om het gezicht toverde bij miljoenen mensen.

Heb jij speciale herinneringen aan Corrie van Gorp, deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina kun je ook een condoleancebericht plaatsen.

Rate this post
Redactie

5 gedachten over “Uitvaart Corrie van Gorp, comédienne en actrice is overleden”

 1. We zullen je missen wat hebben we gelachen
  Als u als mevrouw de bok kwam en André als meneer de bok
  Wat waren jullie een mooie stel
  Ik wens hier bij de familie en andre heel veel sterkte met het verlies

  Veel lief

  Beantwoorden

Plaats een reactie