Uitvaart Khalil El Moumni, voormalig Rotterdamse Imam is overleden

Uitvaart Khalil El  Moumni

Op 79-jarige leeftijd is Khalil El Moumni, voormalig imam in Rotterdam, overleden. Hij oberleed in Oujda in Marokko aan de gevolgen van corona.

Bepaald niet onomstreden

Khalil El Moumni was van 1991 tot 2006 voorganger in de in Rotterdam West gevestigde Anassr Moskee. Onomstreden was de imam niet. In 2001 bijvoorbeeld, was hij te gast in het bekende televisieprogramma NOVA. Hij noemde daar homoseksualiteit schadelijk voor de samenleving en een besmettelijke ziekte. Naar aanleiding van zijn uitspraak deden 50 mensen en organisaties aangifte tegen El Moumni. De Imam werd echter vrijgesproken. Zijn woorden konden verschillend uitgelegd worden en bovendien was er sprake van vrijheid van Godsdienst.

Dagelijkse zaken en maatschappelijke onderwerpen

Aan de andere kant zei hij ook vaak dat moslims iedereen moesten respecteren en dat zij niemand lastig mochten vallen. De imam was bekend vanwege zijn preken over dagelijkse zaken en maatschappelijke onderwerpen. Dat deed hij ook in zijn afscheidspreek in de Anassr Moskee. Hij riep toen om de Moskee meer voor maatschappelijke activiteiten in te zetten.

Heb jij speciale herinneringen aan Khalil El Moumni? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina eveneens ruimte om een condoleancebericht achter te laten.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie