Uitvaart Papa Bouba Diop, ex-international Senegal is overleden

Uitvaart Papa Bouba Diop

Op slechts 42-jarige leeftijd is Papa Bouba Diop overleden. Het is bepaald niet de eerste Afrikaanse voetballer die op zo’n jeugdige leeftijd het leven laat. Diop overleed na een kort ziekbed.

Eerste goal op WK 2002

Diop was maker van de eerste goal tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid Korea. Dat deed hij in de wedstrijd tegen Frankrijk dat destijds de regerend wereldkampioen was. Diop werd meteen een volksheld in zijn geboorteland. Later in het toernooi liet hij in het duel tegen Uruguay het net nog twee keer bollen.

Won de FA-cup met Portsmouth

Papa Bouba Diop maakte een zwerftocht langs tal van verschillende Europese clubs. Hij begon in Zwitserland bij Grashoppers en belandde daarna bij RC Lens in Frankrijk. In 2004 verkaste hij naar Fulham en in 2008 won hij de FA-cup met Portsmouth.

63 caps voor Senegal

Nadien speelde Diop, een elegante en fysiek zeer sterke speler, nog voor AEK Athene in Griekenland, bij West Ham United en Birmingham City. In 2013 hing hij de schoenen aan de wilgen. Noodgedwongen, want de middenvelder werd achtervolgd door blessureleed. In totaal speelde hij 63 interlands voor Senegal.

Heb je speciale herinneringen aan Papa Bouba Diop? Deel ze dan hier met ons, zoals er onderaan de pagina ook ruimte is om een condoleance bericht achter te laten.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie