Uitvaart John Le Carré, schrijver van bestsellers is overleden

uitvaart John Le Carre

De bekende schrijver John Le Carré is overleden,. De schrijver werd 89 jaar. Na een kort ziekbed overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking.

Koude Oorlog

Le Carré schreef met name thrillers die zich afspeelden ten tijde van de Koude Oorlog. Bekende voorbeelden zijn wel The Spy who came in from the Cold en Tinkler Tailor Soldier Spy. Veel van de boeken van de schrijver werden verfilmd. Le Carré was niet de echte naam van de schrijver overigens, die officieel David Cornwell heette. Cornwell was echter spion van de Britse geheime dienst en die mogen onder hun eigen naam geen boeken schrijven. De schrijver was actief in West Duitsland en werd net als heel veel anderen in 1964 verraden door dubbelspion Kim Philby.

https://www.youtube.com/watch?v=5CAUiQe8ZzQ

Ook over actuele zaken

Le Carré bleef tot op hoge leeftijd boeken uitbrengen en maakte in 1961 zijn debuut met Call for the Dead. In dat boek introduceerde hij ook George Smiley, een figuur die in veel van zijn boeken terugkeerde. Het laatste boek dat hij schreef was Agent Running in the Field. Le Carré schreef in totaal 25 romans. Ook bracht hij met The Pigeon Tunnel zijn memoires uit. Behalve over de Koude Oorlog schreef hij later ook over actuele zaken als de farmaceutische industrie, wapenhandel en de strijd tegen terrorisme. In totaal werden zestig miljoen boeken van zijn hand verkocht.

Koester je speciale herinneringen aan John Le Carré? Deel ze dan onderaan de pagina met ons. Daar kun je ook een condoleance bericht plaatsen voor de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie