Uitvaart Oscar Benton, blueszanger is overleden

Uitvaart Oscar Benton
Uitvaart Oscar Benton

Oscar Benton is in zijn woonplaats IJmuiden overleden. De muzikant werd 71 jaar en hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Benton werd bekend met zijn eigen band, de Oscar Benton Blues Band.

Met dank aan Alain Delon

Benton werd geboren in Haarlem en met zijn band legde hij in 1968 beslag op de tweede plaats bij het Loosdrecht Jazzconcours. Het was zijn eerste succes en leverde hem meteen een platencontract op. Benton zong een lange periode bij Jack Jersey en daar begon ook het internationale succes. Dé doorbraak was echter te danken aan Alain Delon. De filmster gebruikte in 1981 de single Bensonhurst Blues in zijn eerste speelfilm. Benton had dat nummer acht jaar daarvoor overigens al opgenomen.

Gouden plaat

De film werd een succes en dus de muziek ook. Benton kreeg een gouden plaat en zijn naam was daarmee definitief gevestigd. Toen de interesse voor de film verflauwde, verflauwde ook de interesse voor Benton. Hij haalde vervolgens zijn oude band weer van stal en richtte zich nu volledig op de blues en het bluescircuit. Rond de eeuwwisseling kreeg Benton te maken met gezondheidsklachten. De afgelopen jaren echter trad hij weer volop op, met name in Oost Europa. Oscar Benton had voor 2021 een comeback gepland in eigen land. Zover is het helaas niet gekomen.

Bewaar jij speciale herinneringen aan Oscar Benton? Deel ze dan hier met ons of plaats onderaan de pagina een condoleancebericht.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Oscar Benton, blueszanger is overleden”

  1. De condoleances voor de Familie van Els, en heel veel sterkte gewenst met het plotselinge overlijden van Oscar.
    Ik heb helaas nooit een optreden van Oscar mogen meemaken, en had daar nog hoop op
    met de aanstaande tour in 2021, jammer dat het zo niet mag zijn.

    OSCAR RIP

    Beantwoorden

Plaats een reactie